Administratie publica

Poiana Câmpina va mai avea un parc. Realizat de Primărie în parteneriat cu mai multe firme private

Parc Poiana 1La Poiana Câmpina, pe partea dreaptă a drumului spre gară, între stadion şi staţia CFR, va fi amenajat un parc deosebit, după un proiect foarte frumos şi ambiţios. Va fi un parc deosebit nu numai pentru că va arăta bine, ci şi datorită faptului că va fi realizat de administraţia locală, în echipă cu mai multe societăţi comerciale. Astăzi, la Primăria Poiana, primarul Alin Moldoveanu s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor firme din comună, din Câmpina, dar şi din alte localităţi. Firme mici, dar şi firme mari şi foarte mari, cunoscute la nivel naţional. „Eu vă propun o idee şi vă solicit sprijin pentru materializarea ei. Vrem să realizăm un parc mare, care să schimbe imaginea drumului spre gară, care să înfrumuseţeze zona şi de care să se bucure locuitorii. Dacă ar fi să vorbim despre bani, un astfel de parc ar costa în jur de 16 miliarde de lei vechi şi nu ne permitem să facem acum o astfel de investiţie de la bugetul local. Este o perioadă în care prioritare pentru noi sunt lucrările de canalizare şi asfaltare. Dar trebuie să facem ceva şi în această zonă a gării şi tocmai de aceea vă cer sprijinul să realizăm împreună acest parc, aşa cum, tot împreună cu unii dintre dvs., am făcut celelalte parcuri din comună, dar şi alte lucrări”, le-a spus Alin Moldoveanu celor aproximativ 30 de oameni de afaceri prezenţi la întâlnire.
Apoi, a fost prezentat proiectul parcului şi reprezentanţii firmelor au început să vină cu soluţii: unul a spus că societatea sa va asigura betonul şi bordurile, altul a dat asigurări că vine cu arbori şi arbuşti, unul s-a oferit să se ocupe de mobilierul urban, altul de stâlpi şi iluminat, reprezentantul unei societăţi a transmis că va pune la dispoziţie mozaicul pentru alei şi tot aşa. S-a discutat pe larg despre noul obiectiv, iar dincolo de discuţii s-a stabilit ca, în termen de zece zile, fiecare firmă să comunice Primăriei, pe hârtie, ce şi cum va face.

Parc Poiana 3
Parc Poiana 4
Parc Poiana 7

„Eu m-am gândit să împărţim parcul în mai multe zone şi fiecare zonă fie să poarte numele unei firme, fie să includă un panou, mai mare sau mai mic, cum doriţi, pe care să fie trecut numele firmei, cu adresă, site etc, astfel încât să facem o promovare a firmei respective, să ştie toată lumea cine a contribuit la realizarea parcului. Primele lucrări vor începe săptămâna viitoare, când vor fi tăiaţi arborii existenţi, unii foarte bătrâni şi destul de periculoşi. Vom face tot ce se va putea anul acesta, în funcţie de vreme, de decizia dvs. finală, iar anul viitor, în primăvară, vom finaliza parcul”, a mai afirmat Alin Moldoveanu.
Ar mai fi de subliniat câteva lucruri anunţate la întâlnirea de astăzi:
– după tăierea arborilor de pe suprafaţa viitorului parc, lemnul va fi donat familiilor care primesc, de obicei, ajutor pentru încălzire (şi care se încălzesc cu lemen, nu cu gaze naturale), decizie luată de Consiliul Local atunci când a aprobat acţiunea;
– anul viitor, o investiţie similară va fi făcută pe drumul care leagă centrul comunei de satul Bobolia (partea drepată, paralelă cu calea ferată), tot cu sprijinul unor societăţi comerciale;
– pentru centrul parcului din zona Gării se pregăteşte şi o surpriză. Nu ştim dacă este vorba despre un monument, o fântână arteziană sau altceva. Ştim doar că una dintre societăţile care a realizat mai multe investiţii în Poiana, în ultimul an, şi-a anunţat intenţia de a le oferi locuitorilor ceva deosebit pentru noul parc;
– noul parc nu va avea gard, dar va avea, în schimb, foarte multe camere video de supraveghere.
Parc Poiana 5

Parc Poiana 6

18 Comments

 1. Cristina Mihai says:

  Nu inteleg mare lucru.De la bugetul primariei nu sunt bani pentru realizarea parcului,dar d-ul Alin Moldoveanu pare a fi bunul samaritean si face parcul gratis cu ajutorul unor firme prietene…mai,sa fie!!!!

 2. admin says:

  Nu e chiar asa. Erau acolo si directori ai unor firme prietene, dar erau si reprezentantii unor companii nationale private, ai unor societati ai caror patroni sunt membri USL sau apropiati de USL. Pana la urma, e un sistem care se practica de mai multa vreme la altii, un parteneriat din care poate iesi un lucru bun.

 3. Rapold says:

  Foarte laudabil tot ceea ce a realizat domnul Alin Moldoveanu ca primar. Marturisesc ca nu l-am cunoscut personal dar din „auzite” aveam o parere negativa despre dansul, insa acum mi-am schimbat parerea cu 180 grade alaturi de scuzele mele! In fotografia 4 constat o „badaranie” constand in faptul ca doua doamne stau in picioare langa fereastra iar pe scaune multi barbati. Oare ei nu au invatat din familii si din scolile absolvite ce inseamna politetea?

 4. laurentiu says:

  in loc sa ne bucuram ca v-om avea asemenea parc la noi in comuna ,deja ati inceput cu tot felul de tampenii .primarul MOLDOVEANU chiar a schimbat si incearca in continuare sa schimbe fata comunei …..s-o intinereasca dat faptul ca timp de 16 ani raposatii au avut grija sa o aduca la anonimat sau chiar sa o faca sa dispara….bv domnului primar si a echipei acestuia …

 5. Costache Lavinia says:

  Si nu trebuie acordul CFR deoarece trebuie o anumita distanta de calea ferata?

 6. admin says:

  Doamnele erau gazde, lucreaza la Primaria Poiana. Daca doreau, puteau gasi un loc, deci nu se pune problema de ‘badaranie’ in acest caz.

 7. ana89 says:

  buna initiativa, dar cu bel de la blocuri , cu camere si cu scandalurile care continua noaptea cine va lua masuri?Ca Dinu, de cand a devenit ecologist nu apare pe streda decat la ceas de seara, Domnilor politisti , noaptea se patrueaza , sau mai exact , poate nu stiati, de vazut intervalul 9,30- 12.00 , poate si orele 1,00-2,00. Pacat , mare pacat, nu inteleg de ce nu ii pune nimeni la treaba. Sau legea 61 nu mai este in vigoare?

 8. Tatulici Ion says:

  Ambitiile d-lui Moldoveanu sunt mari,dar din pacate bugetul primariei Poiana campina este mic.La inceputul anului taxele si impozitele s-au marit la maxim si lumea nu a fost prea bucuroasa.Acum cei care l-au impins in fata sa candideze aici,la Poiana campina,il imping si la astfel de afaceri,frumos ambatate.Noi vom fi cu ochii pe d-ul Moldoveanu,nu de alta dar nu vrem sa auzim ca este implicat in afaceri dubioase.

 9. laurentiu says:

  costache lavinia tu crezi ca parcul va fii facut printre linii(calea ferata) ???este distanta f mare ,plus ca exista drumul garii care delimiteaza de CF…deci….eu zic sa lasi rautatile deoparte

 10. Costache Lavinia says:

  Pentru Laurentiu:Eu ma refeream la altceva,chiar imi place ce au inceput noua conducere din Poiana,locul de vis-a vis apartinea de Petroutilaj.Intrebarea e alta:se va astupa bazinul? pentru noua parcare

 11. Ion Marius says:

  Si la Campina firmele private care au contracte de lucrari in oras de ce nu sprijina realizarea de parcuri prin sponsorizari ? Ideea e buna.

 12. buna…tuturor si bun gasit…f.incantata de noul proiect al primariei noaste si a d-lui Primar…felicitari…daca d-l Primar a reusit sa realizeze atate lucruri frumoase in Poiana si Bobolia,sigur toate promisiunile d-lui vor avea o finalizare…asteptam randul[speram sa nu fie intr-un timp prea indelungat],si urgentarea CANALIZARII PE PIETRIS,AMENAJAREA VALCELULUI CARE NE CREEAZA PROBLEME CU INUNDATIILE PROPRIETATILOR DE AICI,NU MAI SPUN DE UN TROTUAR SA PUTEM CIRCULA SI NOI DECENT,sa nu mai fim claxonati si stropiti de toate masinile,avem si caini maidanezi pe langa hidro electrica,care par inofensivi ,dar te ataca cand nu te astepti,si nu poti iesi cu catelul sau copilul tau la plimbare…MS.D-LUI PRIMAR ca putem avea incredere in persoana d-lui si a echipei d-lui…Dumnezeu sa le dea intelepciune de sus sa poata realiza cele necesare pt. noi,sanatate si sa-i aiba in paza.SA NE TRAITI D-LE PRIMAR.TOT RESPECTUL SI ADMIRATIA POIENARILOR!!!!!

 13. victor enescu says:

  Admin,
  Te rog sa nu mai publici comentariile Cristinei Mihai,spune numai prostii despre orice subiect apare.Crede ca le stie pe toate…Daca verifici o sa-mi dai dreptate…

 14. admin says:

  Nu toti cei care comenteaza pe acest site au dreptate, asta e adevarat. Dar nici nu le vom bloca respectivele comentarii doar pentru ca… nu au dreptate. Intotdeauna, indiferent de subiect, exista puncte de vedere diferite. Atata vreme cat aceste puncte de vedere sunt exprimate intr-un limbaj decent, o sa le publicam.

 15. Dan Mircea says:

  Doamna Cristina Mihai,nu va lasati intimidata de trepadusii,care au interese sa manipuleze situl.Personal apreciez foarte mult comentariile dumneavoastra.

 16. Aura Florea says:

  BUna seara,
  Nu-mi vine sa cred..toate comentarii sunt pro primar..tot ce face el e ok..proiectele sunt de nota 10,,wow,,,bun..acum sa lasam ironia sa s-o spunem pe sleau:da,d-nul primar a facut lucruri bune,lucrurile „s-au miscat”,se vede asta cu „ochiul liber”..dar eu am o mica nelamurire:chiar trebuie sa distrugem ceva ca sa putem construi altceva?este vb de taierea copacilor mari.eu ma intreb de ce trebuiesc neaprat taiati? Oare nu exista si o alta varianta?Mediul ce parere are de acest lucru?Mie mi se pare ca se incalca flagrant legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor(republicata in 2009,art.6,pc a si c si art.7 pc a.b si c)..poate ar trebiu sa va ganditi de doua ori,domnilor care faceti asemenea proiecte.E usor sa omori un pom..nu tipa, nu se vaita..si..poate ca ar fi cazul sa va ganditi si ce lasati in urma copiilor vostri.

 17. maria says:

  Pietrisu cred ca a cam fost neglijat.Ok investitia din punctul Caltan , dar poate rezolvam si trotuarul , ca sa nu uitam de ,,garla” care preia apa de pe versanti si din amonte (vezi Poiana ), santurile si rigolele care au fost astupate .Acum la o ploaie mai puternica apa o ia pe drum si poate prin curtile oamenilor .Foarte bine ca se misca lucrurile, dar fara sa supar pe locuitorii din Bobolia si Poiana , trebuie sa avem grija si de viitorul nostru, iar viitor fara trecut nu exista, sA NU UITAM , DACA NU AM SI UITAT SCOALA DE LA PIETRISU , sau ce a mai ramas din ea si minunata lunca sau ,, toplita” pentru cunoscatori .

 18. ioana says:

  Poate in proiectele viitoare, va fi inclusa si o toaleta publica.(asta daca nu este inclusa deja in proiectele actuale). Cred ca s-ar mai crea unul, doua locuri de munca, ceva bani la buget , mai multa igiena si curatenie in centrul comunei (ex. imprejmuirea de la ghena blocuri , curtile interioare ale acestora,care acum fac obiectul multor necesitati)fiziologice), eliminarea disconfortului cetatenilor care locuiesc si trec prin zona centrala de a privi persoane in stare de ebrietate si nu numai urinand peste tot.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *