Administratie publica

Raportul primarului, criticat de consilierii locali care… au uitat să-şi depună rapoartele de activitate

Critica este constructivă atunci când în spatele ei se ascund intenţii bune şi când vine din partea unor oameni care au dreptul să critice pentru că ei sunt fără pată. În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Câmpina, n-a fost cazul de aşa ceva. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat şi raportul de activitate al primarului Horia Tiseanu, pentru primul an de mandat. Părea o formalitate, care s-a transformat în discuţii aprinse.
„Nu mai este nevoie să ni-l prezentaţi, că l-am primit în cutiile poştale”, a spus consilierul PPDD Adrian Piţigoi, cu referire la faptul că un raport similar a fost realizat de Horia Tiseanu în calitate şi de preşedinte al organizaţiei locale a PDL şi a fost distribuit în localitate.
„Poate nu era rău dacă nu era doar raportul primarului, ci şi al Consiliului Local, pentru că ar trebui să fim o echipă”, a spus consilierul PSD Mihaela Petrovici, în vreme ce colegul său de partid, Gheorghe Tudor, a fost ceva mai dur: „Eu ştiu că primarul depune un raport în primul trimestru al fiecărui an. De ce nu s-a respectat acest termen?”

Discuţiile sunt interesante, dar ele arată un fapt trist – aleşii locali nu cunosc legea. Nu vorbim de partea politică, vorbim de administraţia locală. În fiecare trimestru al anului, primarul trebuie să completeze un raport privind starea localităţii. Este un document care nu are legătură cu raportul de activitate pe care trebuie să-l depună, atenţie, anual, toţi aleşii locali, de la primar până la ultimul consilier. Conform Legii 215 a administraţiei publice locale, pe care ar trebui să o cunoască toţi aleşii locali, depunerea şi publicarea raportului de activitate este obligatorie pentru primar, viceprimar şi fiecare consilier local în parte.
Raportul de activitate al primarului poate n-o fi perfect, dar Tiseanu este singurul care şi-a depus raportul de activitate pentru primul an de mandat. În ceea ce-i priveşte pe consilierii locali, nici unul dintre ei nu a făcut acest lucru. Nici măcar unul!

 

2 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Pai consilierii locali sunt pusi pe cules din banul public ( a se vedea cazurile Festivalul Toamnei, Revelionul, reparatiile de la casa Tineretului, CSM-ul de fotbal s.a.m.d.)

 2. Cacarau Dumitru says:

  Nu au nici o scuza ,cineva trebuie sa le ceara dacă nu cunosc legea.Consilierii nu au nici o coordonare ,nu exista oare un secretariat al primariei sau totul este ad-hoc.
  Propun sa depună rapoartele online sa ne distram si noi pe banii populației.
  Nu e nevoie sa mai strice si hârtie oricum rapoartele nu au nici o valoare.
  Daca era vorba de vreo pomana,sau hotie precis isi aduceau aminte.
  Normal ar trebuie doar un raport centralizat pe diferite capitole si complectat personal de fiecare membru plus primarul asa cum spune d-na Mihaela Petrovici ,sa fie o echipa responsabila si unita .
  Raportul sa fie facut public sa poata si cetatenii sa selecteze valorile individuale mai bine ,sunt foarte multi campineni interesati de oras si evolutia lui.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *