Social

Activele IRA Câmpina au fost vândute bucată cu bucată. Cumpărător – CSR Bucureşti

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIRA Câmpina nu mai există. Toate bunurile societăţii au fost cumpărate de Compania CSR Bucureşti (Radio Comunications Center Services), în urma licitaţiei organizate ieri de lichidatorul judiciar. După cum bine se ştie, în primăvara acestui an, Întreprinderea de Reparaţii Auto Câmpina (IRA) a fost declarată oficial în faliment, formă generalizată. Prin intermediul lichidatorului judiciar, activele IRA au fost scoase la licitaţie pentru plata datoriilor de peste 33 milioane lei (cu tot cu dobânzi, penalităţi şi majorări) la bugetul statului, bugetul local şi creditori privaţi. Ei bine, după mai multe încercări eşuate şi după scăderea repetată a preţului de la licitaţie la licitaţie, activele IRA şi-au găsit un cumpărător. 
Pentru ca lucrurile să fie clare, precizăm faptul că atunci când spunem active ne referim la terenurile şi clădirile societăţii, pe care vi le enumerăm în continuare, în conformitate cu anunţul publicat de lichidatorul judiciar Euroinsol Consulting SRL Ploieşti:
– teren intravilan de 4.282 mp – preţ evaluare 588.000 lei fără TVA
– bunuri mobile – mijloace fixe evaluate la 748.883 lei fără TVA
– Lot 4: teren intravilan de 17.557 mp şi clădiri (13 construcţii) în suprafaţă construită de 4.372,20 mp, toate evaluate la 3.044.700 lei fără TVA
– Lot 5: teren intravilan de 8.885 mp şi clădiri în suprafaţă construită de 2.599,85 mp, toate evaluate la 1.392.200 lei fără TVA
– Lot 6: teren intravilan de 20.707 mp şi clădiri în suprafaţă construită de 6.524,20 mp, toate evaluate la 5.090.700 lei fără TVA.
În total, peste 51.000 mp teren şi aproximativ 13.400 mp suprafaţă construită, evaluate la peste 10,8 milioane lei (fără TVA). Aceste active au fost scoase în bloc la licitaţie şi cumpărate de CSR Bucureşti cu aproape 7.000.000 lei, adică 70 miliarde lei vechi. CSR este aceeaşi companie care a cumpărat şi stadionul de la Poiana Câmpina, dar şi mai multe bunuri care au aparţinut SC Petroutilaj Poiana Câmpina şi pe care statul a pus sechestru iar apoi le-a scos la licitaţie (de exemplu, fosta cantină şi terenul aferent, unde se va construi un hotel). CSR este controlată de omul de afaceri Radu Călin, patronul echipei de fotbal Fortuna.

12 Comments

  1. gelu says:

    Toate cu doar 700000 lei ??? Adica 150000 Euro ??? Este o suma extrem de mica !!! Daca e adevarat, este o mare magarie. Rusine sa va fie !!! Si totusi banii unde au ajuns ?!?

  2. ionel says:

    Banii ……. in buzunarele sparte ale statului.
    Bani foarte putin sa-i puna si lumanare.
    In spatele acestui investitor cine sta din mai marii moguli ai Campinii?
    Sau acesta le face concurenta?

  3. marius says:

    putina atentie cand scrieti,va rog,este vorba de 7.000.000 lei adica 1,5 milioane euro;oricum suma este mica ,valoarea de evaluare este dubla ,dar fiind cea de-a treia strigare,pretul a fost redus la jumatate spre fericirea Cumparatorului

  4. admin says:

    Aveti dreptate. Am corectat. Multumim.

  5. Lenesu' says:

    chestiunica este… , mai ciocoflenderilor, ca onor primaria nu a putut sa zica nimic la toata afacerea asta, ca vorba aia, e privata treaba. intr-un fel e mai bine asa, dar asteptam si noi cu nerabdare sa nu mai vedem ruinele alea, care mai sunt si „la sosea”. in ceea ce priveste pretu’ .. e chiar mult, pentru ca o ruina nu face nici doi bani, in timp ce o investitie profitabila tot mai aduce un leut la buget! si mai traiesc cu speranta ca acolo s-or mai face si doua – trei locuri de munca, ca asta e marea suparare si suferinta a campinenilor!

  6. Bobeica.M says:

    In Campina nu e chiar criza,nu ai sa vezi Rafinaria,Ira ori uzina Petroutilaj taiate la fier vechi.Observ ca daca Simion a cumparat fostul spital Poiana poate ia si uzina,cantina si Ira a luat-o patronu Fortunei pe putin,insa o sa fie un jucator greu si important investitor pt Campina si Poiana(beneficiu primariile).Si Neptun vad ca a pus panouri si a deschis benzinarie.Parerea neavizata a mea este ca se va redeschide Ira(reconversie profesionala,in cativa ani scolarizand tineri in meserii de mecanic,auto,sudori)isi va scoate investitia.Ideea unui mall si vinderea bunurilor Ira va fi o pierdere,poate un castig facand concurenta Kaufland.

  7. MorningZu says:

    E bine ca s-a vandut, poate face locuri de munca ala de a luat. Si e bne ca n are treaba primaria, ca asa consilierii USL, aia de i am votat sa ne ajute si acum stau cu burta pe cascaval si dorm pe ei sigur se impotriveau si voiau sa vanda la vreun baron din Prahova.

  8. victor says:

    Problema este ca au plecat cateva sute de oameni acasa, de la o firma cu traditie din Romania, e ceva necurat in falimentarea IRA, dar se va afla probabil. Ce fac acele familii, din ce or sa traiasca??????// Pentru tot raul produs in Romania in ultimii 23 ani, noi suntem singurii vinovati, pt. ca noi am votat toti politicienii fara caracter…………

  9. Cristina Mihai says:

    Capitalismul in Romania e la fel ca si comunismul,adica de cumetrie.Prin orasul nostru mafia locala face capitalism in stil propriu:se fura tot ce a apartinut comunitatii,se ingradeste,si apoi se cere taxa de intrare…

  10. Vulpe Gh says:

    Sunt din Adunati stabilit in Bucuresti.Este o idee buna.Intrebarea este daca mai tine noul cumparator directorii Aldea si Toma in functie.O idee nu buna ca a cumparat ira,extraordinara.Poate se gaseste cineva sa preia Rafinaria de la Omnimpex si sa reia activitatea…a si sa mai taie din cei 6directori(ajunge1maxim 2)

  11. admin says:

    Probabil nu ati inteles – nu societatea IRA a fost vanduta; au fost vandute activele care au apartinut acestei societati pentru ca statul si alti creditori sa-si poata recupera banii. Nu se pune problema ca IRA sa mai functioneze.

  12. Sorin says:

    @Vulpe Gh:
    despre care director Aldea e vorba aici? nu a existat in niciun director Aldea in Ira.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *