Administratie publica

Administraţia câmpineană a câştigat definitiv procesul cu Apasco Măneciu

HPIM1711.JPGÎn anul 2008, Apasco Măneciu, societate care a administrat rampa de gunoi de la Băneşti, a dat în judecată Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Băneşti şi Consiliul Judeţean Prahova pentru recuperarea a peste 40 miliarde lei vechi. O sumă care, în opinia conducerii Apasco, ar reprezenta contribuţia acestei societăţi la realizarea şi administrarea primei alveole a rampei ecologice, precum şi costurile unor reparaţii efectuate prin anul 2005. Ulterior s-a ajuns ca suma să crească la 57,8 miliarde lei vechi. Ei bine, procesul a durat din 2008 şi până… zilele trecute, când instanţa a dat câştig de cauză administraţiilor locale. O poveste complicată, destul de urâtă, despre bani şi gunoi.
Administraţia câmpineană a fost reprezentată în acest proces de avocatul Constantin Pănoiu, de la început şi până în urmă cu aproape trei luni, când dosarul a fost preluat de juriştii Primăriei. În 2010, Constantin Pănoiu a câştigat procesul la prima instanţă, dar Apasco a făcut recurs. Şi astfel, s-a mers mai departe, Apasco Măneciu obţinând şi strămutarea procesului la Curtea de Apel Piteşti, unde au fost mai multe înfăţişări. Această instanţă a pronunţat, la începutul săptămânii, sentinţa definitivă şi irevocabilă prin care societatea din Măneciu pierde procesul, iar Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Băneşti şi Consiliul Judeţean câştigă şi salvează astfel aproape 58 miliarde lei vechi. O victorie importantă pentru administraţiile locale şi, normal, pentru avocaţii care le-au reprezentat.

Un singur aspect ar mai fi de menţionat. La şedinţa de la sfârşitul lunii iulie, Consiliul Local Câmpina a decis să renunţe la colaborarea cu avocatul Constantin Pănoiu. Am scris atunci pe larg despre această situaţie şi nu mai revenim asupra întregii poveşti. Totuşi, în şedinţa de atunci s-au făcut nişte afirmaţii care, iată, se dovedesc acum că nu aveau un fundament real şi doar asupra lor insistăm:
„Mă tem că dl. Constantin Pănoiu simte că pierdem acest proces cu Apasco şi vrea să se retragă. De aceea cere bani în plus. Chiar şi aşa, nu e o problemă, nu suntem singuri în acest proces, suntem împreună cu Consiliul Judeţean, care are propriul avocat, iar dl. Pănoiu nu a colaborat cu el”. (viceprimarul Ion Dragomir)
„Am impresia că pierdem pe mâna lui Pănoiu de atâţia ani!” (consilierul local Florin Frăţilă)
Fără a diminua meritele echipei de jurişti din cadrul Primăriei Câmpina, echipă care a preluat acest dosar de trei luni, ne gândim că, până la urmă, n-a pierdut nimeni pe mâna lui Pănoiu…

6 Comments

 1. ministra says:

  Imi pare foarte rau, dar daca dl. av.Panoiu ar fi fost sigur ca va castiga acest recurs ar fi trebuit sa mearga pana la final, chiar si in conditiile in care Consiliul Local Campina n-ar fi aprobat majorarea onorariului. Abia atunci ar fi putut culege laurii. Fara alte comentarii… Cat despre faptul ca” fara a diminua meritele echipei de juristi” se observa de la o posta domnilor ca juristii sunt anonimi, iar avocatii sunt cu nume si prenume… O singura rectificare: Consiliul Judetean Prahova nu a fost reprezentat in instanta de un avocat ci tot de un jurist, anonim, desigur…

 2. A.G. says:

  Din cate stiu eu, av Panoiu a reziliat contractul, nu consilierii au renuntat la el. Poate dl Fratila Dragomir&co care „pastoresc” acest oras numai de 1.5 ani, afla cu aceasta ocazie ca dl Panoiu nu a pierdut pana acum NICI UN proces in care a fost angajat de Primaria Campina si a salvat orasul de la plata unor sume enorme. In plus nu l-am auzit niciodata vorbind urat despre juristii primariei, DIMPOTRIVA!

 3. marius says:

  Consiliul Judetean nu a avut avocet angajat,a fost reprezentat de un jurist ,salariat al Consiliului,afirmatia facuta de Dragomir a fost asa …la plesneala la fel ca multe altele .Cred ca adevarul este undeva la mijloc

 4. Vulpe Gh says:

  E printre cei mai buni avocati Panoiu.Dragi Usl-isti iar va dati in petec.Nu ma astept de la Dragomir de la ceva bun,Fratila oricum e in plus si se mai vrea si primar…

 5. admin says:

  Stiti foarte bine, poate chiar mai bine decat noi ca pe langa bani au fost si alte motive pentru care colaborarea dintre CL Campina si avocatul Panoiu s-a intrerupt. Si noi chiar nu credem ca decizia are vreo legatura cu recursul din procesul cu Apasco. Nu, juristii Primariei nu sunt niste anonimi, dar noi am vorbit despre ei la acest mod referindu-ne la juristii Primariei ca la o echipa. Nu-i subapreciem si nu-i subestimam, dar trebuie sa recunoastem si meritele lui Panoiu in acest proces, daca vrem sa fim corecti.

 6. Ing. Popescu V. says:

  E de apreciat munca juristilor din Primarie, cat si prestatia avocatului Panoiu. PS: Panoiu l-a actionat in instanta pe consilierul local Fratila pentru injurii?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *