Administratie publica

CJAS a suplimentat sumele alocate Spitalului Municipal Câmpina pentru oncologie şi servicii medicale

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a majorat bugetul spitalului câmpinean, suplimentând sumele alocate pentru finanţarea programelor naţionale şi furnizarea de servicii medicale. Astfel, în ceea ce priveşte programele naţionale de sănătate, Spitalul Municipal a primit încă 250.000 lei pentru plata medicamentelor destinate bolnavilor de cancer, iar pentru servicii medicale – încă 930.680 lei.

„Suma alocată iniţial pentru medicamentele de ocologie a fost mai mică şi, practic, am ajuns în imposibilitatea de a achita aceste medicamente către furnizori. Mă refer la Programul Naţional de Oncologie, care este finanţat de Casa de Sănătate şi care este destinat pacienţilor cu cancer. Suma a fost suplimentată şi astfel plata medicamentelor a fost prioritară. Referitor la a doua suplimentare, cea pentru servicii medicale, prin contractul iniţial cu Casa de Asigurări ni s-au alocat puţin peste 14,7 milioane lei, iar acum am primit încă 930.680 lei”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu. La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, consilierii au aprobat rectificarea bugetului spitalului, lucru impus de suplimentarea sumelor alocate de CJAS.

2 Comments

  1. Cristina Mihai says:

    Unde se duc acesti bani?Spitalul municipal Campina este o groapa fara fund…Daca esti internat asistentele te anunta sec:nu avem perfuzoare,
    nu avem medicamente,pentru CT nu sunt fonduri.Spitalul arata mizerabil.
    La internare pe sectie,asistenta sefa te ia la cantarit…nu al greutatii,si al posibilitatilor materiale…Infirmierele tipa de dimineata,pana seara,si-ti schimba lenjeria daca le dai 5 lei.Una mi-a spus suparata,ca a facut hepatita,de la schimbat plosca cu urina…La sectia chirurgie este o asistenta,care nu iese din cabinet pe timpul noptii,sa supravegheze bolnavii…Am salariu mic,mi-a spus doamna…Doctorii nu misca un deget daca nu se cotizeaza cu plicul,si indruma astfel de cazuri spre alte spitale…Sunt multe de spus,asa ca atentie,scapa cine poate…

  2. Tatulici Ion says:

    Spitalul municipal nu are aparatura necesara pentru efectuarea endoscopiei.Aceasta investigatie medicala se executa la policlinica Medi’s de catre doctorii Tiu si Tifigiu.Imaginati-va ca aveti o urgenta noapte,care necesita efectuarea unei astfel de investigatii.Chiar si ziua este o problema pentru ca bolnavul este indrumat catre Medi’s,sa se programeze,sa plateasca investigatia medicala.Eu cred ca s-ar putea cumpara de acesti bani si aparatura necesara pentru efectuarea endoscopiilor in cadrul spitalului Campina.Multi bani aruncati aiurea la acest spital,care arata mizerabil.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *