Social

Fostul poliţist şi fosta profesoară de la Şcoala de Poliţie Câmpina, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

Cele două persoane reţinute la sfârşitul lunii trecute de procurorii DNA şi cercetate pentru că au cerut bani unor candidaţi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” au fost trimise în judecată. Este vorba despre Ana Gabriela Voicu, fost ofiţer şi cadru didactic la instituţia de învăţământ a MAI şi Mihail Micu, fost agent de poliţie, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Prahova.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în septembrie 2013, Mihail Micu a cerut unei persoane, în numele Anei Gabriela Voicu, 75.000 de euro. În schimbul acestor bani, profesoara (acum pensionară) urma să intervină pe lângă persoane abilitate din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ astfel încât trei candidaţi declaraţi respinşi la concursul de admitere să fie admişi în această unitate de învăţământ. Fiecare candidat ar fi urmat să achite câte 25.000 euro. Pe 20 septembrie, Ana Gabriela Voicu a fost prinsă în flagrant în timp ce primea, la domiciliul ei, 3.000 de euro din suma cerută.
Menţionăm faptul că Ana Gabriela Voicu este şi consilier local PPDD în comuna Băneşti, funcţie din care a fost suspendată, însă, în momentul demarării anchetei privind traficul de influenţă. Cei doi inculpaţi se află în arest preventiv.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *