Social

Un tânăr din Telega, condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia

Condamnat MalaeziaUn român în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri. Băiatul se numeşte Ionuţ Alexandru Gologan şi este din comuna Telega, judeţul Prahova. În vara anului trecut, el a fost prins cu aproape un kilogram şi jumătate de metamfetamină, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Ministerul Afacerilor Externe precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că hotărârea privind condamnarea la moarte nu este definitivă şi că tânărul mai are, totuşi, la dispoziţie două căi de atac.
„Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român şi este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Totodată, este menţinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală. Aceasta este prima etapă a procesului, urmând a mai avea loc alte două căi de atac”, se arată în comunicatul dat publicităţii de MAE.
Primarul din Telega, Ilie Gheorghe, a declarat pentru Antena 3 că Ionuţ Alexandru Gologan provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat din Telega în urmă cu mai mulţi ani. Tânărul lucra ca şofer pentru o firmă din Germania şi, se pare, aşa a fost racolat de un grup de traficanţi de droguri.
„Întâmplător locuim în aceeaşi zonă, îl cunosc bine, a fost un copil cuminte… Neşansa lui a fost aceea să provină dintr-o familie în care părinţii s-au despărţit. El a fost un copil bun la şcoală, numai că, după ce a terminat cu şcoala, a trebuit să plece în străinătate să lucreze şi a ajuns să intre în acea clică”, a declarat primarul din Telega la Antena 3.

1 Comment

  1. Cristina Mihai says:

    Il vad pe acest tanar zambind,este vesel,nu realizeaza inca dezastrul.
    Crede ca este in Romania unde orice este permis,dar se insala.De pedeapsa capitala,nu are cum sa-l scape nimeni,probabil procesul va mai dura cativa ani si inchisorile din Malaezia nu sunt tocmai primitoare.Pacat de tineretea lui!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *