Social

Voluntariat pentru situaţii de urgenţă, un proiect european derulat şi la Poiana Câmpina

Proiect PoianaComuna Poiana Câmpina a fost inclusă într-un proiect european al Asociaţiei „Habitat for Humanity”, derulat în parteneriat cu societatea OMV Petrom, scopul proiectului fiind dezvoltarea serviciilor de voluntariat pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, în cadrul acestui proiect se are în vedere şi întocmirea unei hărţi de risc şi vulnerabilitate, precum şi o desfăşurarea unei campanii de informare a cetăţenilor pe marginea acestor subiecte. Aceeaşi asociaţie a derulat anul trecut un proiect similar, de această dată tema predilectă fiind dezastrele tehnologice, un domeniu mai puţin vizat atunci când este vorba de acţiunile de prevenţie şi modul de acţionare în situaţiile de urgenţă.
Proiectul din acest an se desfăşoară în 13 localităţi din şase judeţe (Gorj, Dâmboviţa, Vâlcea, Brăila, Bacău şi Prahova), din judeţul nostru fiind incluse trei comune – Poiana Câmpina, Filipeştii de Pădure şi Măneşti. Localităţile sunt stabilite de Petrom, în funcţie de zonele de interes ale acestei companii. Aceasta nu este prima acţiune de la Poiana Câmpina în care OMV Petrom se implică. Se ştie deja că societatea a fost partenera Primăriei Poiana la mai multe acţiuni de protecţia mediului.
Proiectul derulat acum este mult mai important decât pare la prima vedere, chiar dacă voluntariatul este, încă, în faţă de pionerat în ţara noastră. Fiecare pas făcut în această direcţie contează mult, iar când este vorba despre situaţii de urgenţă atunci lucrurile sunt şi mai serioase. Despre toate acestea s-a dicutat pe larg astăzi, la Poiana, unde reprezentanţii Asociaţiei „Habitat for Humanity” Comăneşti şi cei ai Petrom s-au întâlnit cu voluntarii din cadrul Serviciul de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă, care funcţionează pe lângă Primăria Poiana Câmpina.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *