Social

Vor intra la liceu doar elevii care au media de admitere peste 5

Ministerul Educaţiei pregăteşte o serie de schimbări în ceea ce priveşte admiterea în liceu, iar cea mai importantă este aceea că, din 2015, nu toţi candidaţii vor deveni liceeni, ci doar cei care vor avea medie peste 5. Anunţul a fost făcut ieri de ministrul Remus Pricopie, la prezentarea bilanţului pentru anul şcolar 2012-2013. Potrivit Mediafax, ministrul Educaţiei a afirmat că se va menţine sistemul de repartizare computerizată a elevilor în licee, dar vor intra doar candidaţii care au media de admitere de cel puţin 5.
Vă reamintim că, până acum, media de admitere la liceu s-a calculat ca fiind media aritmetică între media generală de la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Din anul şcolar 2013-2014, raportul se schimbă, Ministerul Educaţiei anunţând că media de la Evaluarea Naţională va reprezenta 75%, iar media din anii de gimnaziu – 25%. La această modificare se va adăuga, din 2015, cea privind obţinerea unei medii peste 5 la admitere.
În ultimii ani, inclusiv la Câmpina, s-a intrat la liceu şi cu medii de admitere între 3 şi 4.

1 Comment

  1. dan says:

    Ce șoc!!!!!! Un asemenea obiectiv măreț ne propune ministrul. Dacă luam un cinci, la o materie, aveam urechile cât capacul de oală. Munceam să iau apoi 10 pe linie ca să îmi refac media. Acum ne propunem un măreț de 5.
    EXAMEN DE ADMITERE ȘI ATÂT. Un număr de locuri bine stabilit, iar restul la ……profesională, la șanțuri că și acolo este nevoie. Nu numai cu liceu și facultate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *