Administratie publica

130 de blocuri din Câmpina au fost incluse în Programul multianual de reabilitare termică

Blocuri centruConsiliul Local Câmpina a aprobat, în cadrul ultimei şedinţe, un proiect referitor la „Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe”. Proiectul a fost iniţiat de primarul Horia Tiseanu, iar programul local multianual include 130 de blocuri din municipiu, care trebuie reabilitate din punct de vedere termic. Sigur, nu vorbim despre un proces care va începe mâine. Nici măcar anul acesta. Efortul financiar pentru creşterea performanţei energetice a acestor blocuri este considerabil şi tocmai de aceea se încearcă găsirea unei soluţii extrabugetare de finanţare. Dacă în ceea ce priveşte bugetul de stat sunt slabe speranţe, având în vedere faptul că programul naţional de reabilitare termică a fost suspendat de Guvern, există posibilitatea accesării unor fonduri structurale şi de coeziune puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

„Noi vrem să avem pregătite documentaţiile necesare, astfel încât, în momentul în care se dă drumul la finanţare, să nu mai stăm să facem hârtii, sa avem totul pregătit. Noi am realizat acest program pornind de la prevederile OUG 18/2009. Mai întâi am identificat blocurile construite după proiecte eleborate în perioada 1950-1990. Blocurile au fost grupate pe regimuri de înălţime şi am înştiinţat asociaţiile de proprietari asupra posibilităţii de a se înscrie în programul local multianual. 130 de asociaţii au răspuns pozitiv, au trimis solicitări scrise şi am încheiat cu ele contracte de mandat, pentru că acestea sunt obligatorii în demersurile noastre legate de accesarea fondurilor pentru reabilitare termică”, a precizat primarul Horia Tiseanu.

Iată lista completă a blocurilor incluse în Programul multianual de reabilitare termică:
Blocuri 1
Blocuri 2
Blocuri 3
Blocuri 4

2 Comments

  1. Adina Garbacica says:

    Domnilor, inainte de campanie electorala, s-a dat Hotararea de consiliu 128/2012. Aceasta hotarare a stat afisata pe scara blocului pana la alegeri. Acum, ca alegerile au trecut….s-a ales praful!!! De proiectul gata facut… de tot. Rusine! Nu mai amagiti si pe altii!!!!

  2. Ing. Popescu V. says:

    Felicitari, dar problema e cand vor veni banii de la guvern? Stie cineva? Sau mai bine spus, guvernul mai are bani?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *