Administratie publica

Bulevardul Carol I, reabilitat până la intersecţia cu Bulevardul Culturii

Bd Carol I 2Lucrările de reabilitare a Bulevardului Carol I din Câmpina s-au încheiat pentru primele două tronsoane şi este puţin probabil să continue având în vedere condiţiile meteorologice. S-a reuşit turnarea de covor asfaltic de la intersecţia cu Strada Goleşti (Biserica de la Brazi) până la intersecţia de la Casa Cărţii. „Mi-am dorit foarte mult să reuşim măcar să începem reabilitarea în acest an, iar vremea ne-a permis, din fericire, să facem acest lucru. Firma executantă a lucrat contra-cronometru. S-au ridicat la cotă capacele de canalizare, s-a turnat covor asfaltic şi astfel au fost finalizate două tronsoane din Bulevardul Carol I. Sigur, speram să asfaltăm până la intersecţia cu Strada Toma Ionescu, dar asta depinde tot de vreme, iar prognozele nu sunt prea optimiste. Dacă vremea nu ne permite, totuşi, lucrarea va continua în primăvara anului viitor”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu. Licitaţia pentru reabilitarea Bulevardului Carol I de la Biserica de la Brazi până la intersecţia cu Strada Toma Ionescu a fost câştigată de societatea Cast Băneşti, cu preţul de 1,4 milioane lei.
Bd Carol I 1

Vă reamintim că, în anul 2011, municipiul Câmpina a obţinut finanţarea necesară pentru reabilitarea bulevardelor centrale prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). La nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale a fost organizată şi licitaţia în urma căreia a fost stabilită firma care să execute lucrările. Firma Romstrade şi-a luat în primire amplasamentul, dar, cu puţin timp înainte să demareze lucrările, Guvernul a suspendat PNDI.
În aceste condiţii, situaţia s-a complicat pentru Câmpina (şi multe alte localităţi din ţară) pentru că au început procesele interminabile dintre Ministerul Dezvoltării şi Romstrade, procese care au blocat orice lucrare. O poveste complicată, care a dat peste cap planurile administraţiei publice locale. În cele din urmă, Primăria şi Consiliul Local Câmpina au decis să repare pe cont propriu bulevardele centrale, cu bani de la bugetul municipiului. Este vorba doar despre carosabil, pentru că trotuarele au fost deja modernizate în 2012, cu finanţare de la bugetul local.

1 Comment

  1. Ing. Popescu V. says:

    Excelent! Bravo!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *