Administratie publica

Localităţile din „ADI – Valea Prahovei” vor avea proiecte comune pentru accesarea de fonduri europene

Horia TiseanuLa Primăria Câmpina a avut loc ieri o întâlnire a reprezentanţilor administraţiilor locale din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Prahovei. 17 localităţi fac parte din această asociaţie, iar printre primarii sau viceprimarii prezenţi la întâlnirea de ieri s-au numărat cei de la Breaza, Băneşti, Secăria, Floreşti, Telega, Băicoi, Proviţa de Sus, Proviţa de Jos, Şotrile, Scorţeni etc. Din partea Câmpinei au participat primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir. „În cadrul ADI – Valea Prahovei, noi trebuie să avem proiecte comune de dezvoltare, pentru care să obţinem fonduri europene. De anul viitor, fondurile de la UE vor veni cu precădere pentru astfel de asociaţii”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Primele discuţii pe această temă au avut loc în urmă cu câteva săptămâni, la Buşteni. Acum, la Câmpina şi urmează alte runde de discuţii. În principiu, primarii localităţilor din ADI – Valea Prahovei doresc fonduri în special pentru modernizarea de drumuri, dar şi pentru construirea de noi rute turistice. De exemplu, s-a vorbit despre necesitatea unui drum de centură, care să lege Câmpina de Valea Doftanei, Secăria şi să meargă spre Buşteni – Azuga. S-a mai vorbit despre înfiinţarea unui parc industrial la Băneşti sau, eventual, extinderea celui de la Ciuperceasca.
Alte idei de proiecte vizează înfiinţarea de cămine sociale pentru bătrâni, centre de colectare a plantelor medicinale, centre de colectare şi procesare a fructelor etc.
Întâlniri de acest gen vor mai avea loc între reprezentanţii primăriilor din ADI – Valea Prahovei. Următorul pas important este, însă, altul – angajarea unei firme de consultanţă împreună cu care să se realizeze o strategie de dezvoltare a localităţilor din această zonă. Pe baza acestei strategii vor fi întocmite proiectele pentru care se doreşte obţinerea finanţării europene.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *