Actualitate

Pe bucata privată din Platoul Muscel vor fi construite două case. Cu vedere largă la… viitoarea zonă de agrement

Platoul MuscelPlatoul Muscel din Câmpina are aproximativ 92.500 mp şi, multă vreme, întreaga suprafaţă a reprezentat domeniul public aflat în proprietatea şi administrarea Consiliului Local. În ianuarie 2010, 85.778 mp au fost concesionaţi societăţii Soceram pentru amenajarea unei zone de agrement. Acela a fost momentul în care, practic, s-a aflat public faptul că din Platoul Muscel lipseşte o bucată de aproape 7.000 mp. O bucată care, între timp, devenise proprietatea privată a „cuiva” şi pe care, acum, se construiesc două case. Această suprafaţă de 7.000 mp a făcut obiectul unui proces fără precendent pe plan local.
Dacă Soceram nu ar fi solicitat concesionarea Platoului Muscel pentru realizarea unui parc de mari dimensiuni, probabil că nici n-am fi aflat de existenţa unei suprafeţe private în mijlocul unui teren aparţinând domeniului public. Sau poate am fi aflat atunci când numărul suprafeţelor private din Platoul Muscel s-ar fi înmulţit. Cum a fost posibil aşa ceva? Cu tupeu, un avocat foarte bun şi, probabil, interese care ne scapă. Vorbim, totuşi, de aproape 7.000 mp care au trecut din proprietatea Câmpinei în proprietatea unei persoane fizice pe nume Radu Georgescu. Această persoană a câştigat terenul în instanţă, după un proces incredibil, am spune noi. Domnul în cauză era moştenitorul unui teren situat în zona sediului fostei Companii Publice de Gospodărie Comunală. A revendicat terenul, dar nu i s-a putut retroceda decât o bucăţică, aleea dintre CPGC şi blocurile din vecinătate. A vrut şi diferenţa, iar Primăria i-a spus că nu are terenuri libere. A găsit singur un teren, o bucată din… Platoul Muscel. Cum administraţia locală a refuzat să-i dea bucata cerută, omul s-a adresat instanţei, iar procesul s-a terminat în noiembrie 2009, instanţa dându-i câştig de cauză lui Radu Georgescu, în defavoarea administraţiei locale. Ca o paranteză, cu această decizie a instanţei s-a creat un precedent periculos pentru Câmpina şi nu numai, să recunoaştem. La momentul respectiv, imediat după pronunţarea sentinţei, au încercat şi alţii (tot persoane fizice) să facă acelaşi lucru, vizat fiind tot Platoul Muscel.
Interesant este faptul că Radu Georgescu a scos la vânzare terenul de aproximativ 7.000 mp înainte de finalizarea procesului. Şi a găsit rapid cumpărători.
Platoul Muscel constructie Platoul Muscel constructie 1

După cum spuneam, acum, pe bucata privată din Platoul Muscel se construiesc două case pentru care s-a obţinut autorizaţie de construire de la Primăria Câmpina în septembrie 2013. E terenul lor şi oamenii fac ce vor acolo. Probabil, la un moment dat, vom vorbi despre aceste imobile ca despre „casele din parc” pentru că, practic, se vor afla chiar în zona de agrement.
În ceea ce priveşte parcul propriu-zis, precizăm câteva lucruri. Până acum au fost realizate şi date în folosinţă cele şase terenuri de sport în care Soceram a investit aproximativ 450.000 euro. Investiţia totală, adică întregul parc, este estimată la 2 milioane de euro. La realizarea proiectul s-a urmărit ca suprafaţa construită să fie cât mai mică posibil, astfel încât să nu fie afectat mediul înconjurător. Practic, după cum reiese şi din proiect, suprafeţele construite şi amenajările betonate vor reprezenta 10% din întregul parc.

 

8 Comments

 1. cineva says:

  Ceva/cineva trebuie schimbat!!!!????

 2. pac-pac says:

  Mai avem in Campina case in parc – vezi cazul Bara, dupa un scenariu asemanator, in parcul de la Lacul Bisericii. Aceeasi smecherie si acelasi tupeu, ca si in cazul de fata! Un numitor comun – lipsa de reactie a avocatilor primariei!

 3. Simona Ionete says:

  Multe mai aude si citeste omul in viata asta. N am pomenit asa ceva vreodata sa iti alegi singur terenul dorit si culmea culmilor sa l mai si castigi in instanta. O intrebare am si eu : cine a fost avocatul primariei in acest proces ?

 4. Pana la urma Soceram a construit deocamdata doar acea baza sportiva minunata, recunosc, dar unde trebuie sa achiti costul inchirierii terenurilor de sport, nu este gratuit, asa ca sincer, deocamdata, nu vad care sunt beneficiile pentru cetatenii oraselului.Mai bine pasteau vacile acolo decat sa vedem alte noi viloance, alt beton, alte termopane…

 5. Cristina Mihai says:

  Ce va mai mirati?In Ardeal un sat intreg,Nadas,a fost restituit unor asazisi fosti proprietari,cu cimitir,curtile taranilor,cu tot.Prin Legea 10/2001 s-a dat liber la furat,pentru mafia politica…Acte falsificate,instante binevoitoare si gata proprietatea.Cunosc un caz in care un cetatean din Campina a avut in proprietate un teren la fermele de la Baicoi.Dupa ’90 terenul a fost concesionat de fostul director al fermei.Omul si-a cerut in instanta dreptul,
  dar in zadar…I s-a recunoscut dreptul de proprietate si i s-a dat un teren intr-o fundatura,plina de balarii…

 6. Laura Stefan says:

  Interesant acest articol, nu am stiut ca o portiune din platoul Muscel e proprietate privata si obtinuta in asemenea mod. Cu siguranta ca nu oricine castiga in instanta intr/o asemenea locatie, va dati seama cred dar sunt de acord ca o data creat precedentul platoul ar fi fost facut bucatele! Concesionarea a oprit acest lucru, acum asteptam sa vedem parcul!

 7. Ing. Popescu V. says:

  Decat 3 vaci si 10 tineri care isi risca viata cu ATV-urile sau motocicletele, mai bine un parc modern.

 8. gigiDeLaGaze says:

  Inacceptabil. Ok, o fi obtinut terenul cum l-a obtinut, dar n-ar fi trebuit niciodata sa obitna autorizatia de construire.

  Urbanismul, se aude?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *