Eveniment

Şcoala „Învăţător Ion Mateescu” din Poiana Câmpina, la ceas aniversar

Ziua Scolii Poiana 1În fiecare an, din 2003 încoace, la 1 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Şcolii Gimnaziale „Învăţător Ion Mateescu” din Poiana Câmpina. Aşa s-a întâmplat şi ieri, la momentul aniversar participând elevi, foste şi actuale cadre didactice, invitaţi, reprezentanţi ai administraţiei locale. În sala de festivităţi a şcolii, directorul instituţiei, profesor Gabriela Cazacu, a vorbit despre personalitatea lui Ion Mateescu şi despre ceea ce reprezintă astăzi şcoala din Poiana, iar elevii le-au oferit celor prezenţi un scurt program artistic. Ziua Scolii Poiana 4
Ziua Scolii Poiana 2

Numele învăţătorului Ion Mateescu este strâns legat de învăţământul din Poiana Câmpina. A fost director al şcolii o lungă perioadă, din 1923 până în 1959, desfăşurând în paralel şi o bogată activitate cultural-ştiinţifică. Ion Mateescu a fost, de altfel, primul director al şcolii noi, construită în 1923. Era o clădire mică, cu doar trei săli de clasă. În 1956 s-au construit încă două săli, iar în 1971 şcoala s-a extins şi a fost construit chiar şi un atelier. Trebuie să ştiţi că, la cutremurul din 4 martie 1977, a fost dărâmată complet, fiind transformată într-un morman uriaş de moloz. Avea atunci 800 de elevi şi 52 de cadre didactice, care şi-au ţinut cursurile prin diverse locaţii: la Depoul CFR, sub tribuna stadionului Poiana sau la clubul Uzinei Poiana. Noua clădire a şcolii a fost finalizată în 1980.
Ziua Scolii Poiana 3
Ziua Scolii Poiana 6 Ziua Scolii Poiana 5

3 Comments

  1. Flo says:

    Dar Primarul, unde e Primarul?

  2. gina says:

    De apreciat dar despre domnii GUNEA si COZMOIU nu mai stie nimeni nimic ?

  3. molnar sabina says:

    Cei mai frumoși ani ai copilăriei mele i-am petrecut la Școala Poiana Câmpina. Fac parte din generația care a învățat la Depoul CFR. Mulțumesc din suflet cadrelor didactice care mi-au deschis drumul în viață. Tot respectul și mă înclin în fața dumnealor.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *