Social

În conturile Spitalului Municipal Câmpina a intrat, astăzi, datoria de la Romgermed Bucureşti. Aproape 500.000 euro

Pentru a scăpa de executarea silită şi blocarea conturilor, Clinica Romgermed Bucureşti a virat astăzi, în conturile Spitalului Municipal, suma de 2 milioane lei (20 miliarde lei vechi) pe care o datora de multă vreme şi pentru care spitalul câmpinean a dat în judecată clinica respectivă. Procesul a fost câştigat în luna ianuarie a acestui an, dar avocaţii celor două părţi s-au mai tot întâlnit în instanţă pentru a cere, respectiv a contesta, executarea silită. Cum de fiecare dată Spitalul Municipal Câmpina a avut câştig de cauză şi cum conducerea acestei instituţii a refuzat solicitarea Romgermed de eşalonare a datoriei, clinica bucureşteană a plătit până la urmă banii. O sumă substanţială, care reprezintă salariile celor 22 de angajaţi de la Laboratorul de analize medicale pe care Romgermed s-a angajat prin contract să-i plătească, dar nu a făcut-o niciodată. Au fost plătiţi de spitalul câmpinean, care acum îşi recuperează banii.
Este o victorie importantă împotriva Romgermed, după cum afirma şi managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, dar este doar câştigarea unei bătălii dintr-un război care pare interminabil. Pe rolul instanţelor se află şi alte procese dintre cele două părţi, cel mai important fiind de departe cel privind falsificarea contractului de către Romgermed. Dacă Spitalul Municipal câştigă acest proces, clinica bucureşteană ar trebui să plătească aproape un milion de euro, bani pentru care a emis facturi tocmai în baza contractului falsificat.

4 Comments

 1. Cristina Mihai says:

  Si?!va fi o imbunatatire a calitatii actului medical sau vine si la Campina
  controlul de la ministerul sanatatii?

 2. dan says:

  Mă lași cu controlul tău? la 1 ianuarie trece DSP Prahova la Consiliul Județean conform descentralizării și mai face control tataie mort de 40 de ani.
  Cosma PSD – Tiu PSD, deci? Totul va ieși perfect.
  În schimb, poate trimite Garda de mediu, DSVSA, DSP, OPC, etc. pe la primarii PDL și PNL.
  Un om pus politic va avea în subordonare instituțiile de control. Halal țară.

 3. Ing. Popescu V. says:

  Carcotasi de miercuri vor exista intotdeauna.

 4. Emilia Marinescu says:

  Felicitari dlui dr Alexandru Matei!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *