Eveniment

Sute de oameni au întâmpinat trenul regal în Gara Câmpina

Trenul Regal 1Oprirea trenului regal în Gara Câmpina, cu ocazia Zilei Naţionale, poate fi considerată, fără îndoială, un eveniment istoric. De altfel, aşa se poate spune şi despre întregul traseu parcurs astăzi de trenul regal, de la Sinaia la Bucureşti, după mulţi, foarte mulţi ani. În Gara Câmpina, trenul regal a fost aşteptat de sute de persoane care au conştientizat importanţa, semnificaţia şi, de ce nu, frumuseţea unui astfel de moment. Din tren au coborât Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. Familia Regală şi reprezentantul Guvernului au fost primiţi cu pâine şi sare, cu tricolorul, dar şi cu foarte multe flori. S-au intonat Imnul de Stat al României, dar şi Imnul Regal. S-au aflat pe peron, pentru a-i întâmpina pe oaspeţi, prefectul judeţului – Marius Sersea, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, primarul comunei Poiana Câmpina – Alin Moldoveanu, o delegaţie a Primăriei Câmpina, formată din secretarul Paul Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu, juriştii Iulian Anton şi Laurenţiu Olăraşu. Oficialităţi sau oameni de rând, probabil că toţi s-au simţit emoţionaţi la un astfel de eveniment, iar ovaţiile şi aplauzele mulţimii la apariţia Familiei Regale spun multe despre simţămintele pe care mulţi români le au faţă de monarhie. Parcă din ce în ce mai mulţi…
Să precizăm şi faptul că, în tren, alături de Familia Regală şi ministrul Transporturilor s-au aflat şi deputatul liberal Mircea Roşca şi primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Familia Regală a dorit să sărbătorească Ziua Naţională prin acest drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti. Dar a mai dorit să marcheze şi călătoria prin toate provinciile româneşti, cu trenul, a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, după unirea de la 1918.
Trenul Regal 1a Trenul Regal 2 Trenul Regal 3 Trenul Regal 4 Trenul Regal 4a Trenul Regal 5 Trenul Regal 6 Trenul Regal 7 Trenul Regal 8 Trenul Regal 9 Trenul Regal 10 Trenul Regal 11 Trenul Regal 12 Trenul Regal 13 Trenul Regal 14 Trenul Regal 15

6 Comments

 1. Cristina Mihai says:

  Gara din Campina?Mizerie,caini maidanezi,poate acum de sarbatoare s-a facut curatenie.

 2. Andrada says:

  Intr/adevar un eveniment extraordinar! Ma bucur ca am avut ocazia sa vad o parte din Familia regala, daca l/as fi vazut si pe Regele Mihai bucuria era completa!

 3. Luminita says:

  Multumim pentru poze campinaph, noi nu am reusit sa facem si nici nu ieseau asa bine. A fost foarte emotionant si sincer am avut trairea unui moment unic.

 4. Ceva nu este exact in informatia aceasta: acum 100 de ani ( adica in 1913, nu?) Ferdinand nu era rege iar Maria nu era regina. Rege era Carol I, regina Elisabeta. Nu stiu exact despre ce vizita ar fi vorba dar cred ca mai degraba au vizitat toate provinciile dupa UNIRILE din 1918 si dupa sfarsitul razboiului cu Ungaria lui Bella Kun.

 5. Nu inteleg fervoarea monarhista a PNL in conditiile in care acest partid se pregateste sa-l dea pe viitorul presedinte al Republicii. Poate mi se explica si mie, sa inteleg.

 6. admin says:

  Aveti dreptate, am corectat. Multumim.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *