Eveniment

AMUS France – Roumanie, de 15 ani parte a comunităţii câmpinene

AMUS 1Asociaţia Mutuală AMUS France-Roumanie împlineşte în aceste zile 15 ani de la constituire, cu alte cuvinte, 15 ani de când face parte din viaţa comunităţii câmpinene. Este una dintre primele organizaţii neguvernamentale înfiinţate pe plan local şi singura care a rezistat atâta vreme. Pentru Câmpina, AMUS înseamnă, în primul rând, Şcoala Postliceală Sanitară „Louis Pasteur”, cu cele două specializări (asistent medical generalist şi asistent farmacie), dar în realitate, reprezintă mult mai mult de-atât.
AMUS are, la Câmpina, şi un centru de pregătire profesională, unde se organizează cursuri de calificare şi recalificare; are şi un centru de consiliere şi orientare şcolară şi vocaţională, iar cel mai nou proiect – Clubul Sportiv AMUS, care se va adresa, în primul rând, copiilor şi tinerilor.
Cu ocazia aniversării, AMUS a organizat, aseară, Gala „15 ani de societate civilă”, la care au fost invitaţi membrii fondatori ai asociaţiei şi toţi colaboratorii, din toate domeniile, pe care AMUS i-a avut de-a lungul timpului. S-au oferit diplome, plachete şi medalii, s-a vorbit despre începuturile asociaţiei, despre ceea ce reprezintă astăzi Şcoala „Louis Pasteur”, despre planurile de viitor. Au fost prezenţi medici, asistenţi medicali, farmacişti şi psihologi care colaborează cu Şcoala Sanitară, dar şi oficialităţi – primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir, senatorul George Severin şi deputatul Virgil Guran, fostul primar Romulus Micu, consilierii locali Gheorghe Tudor şi Marian Dulă, directorii Casei Tineretului şi Casei de Cultură, Florin Buda, respectiv Florin Dochia şi mulţi alţii.
AMUS 8 AMUS 3 AMUS 4 AMUS 9
„Foarte mulţi oameni au fost alături de noi în aceşti 15 ani. Când mă gândesc la începuturi, îmi amintesc cât de greu a fost şi câtă luptă au însemnat primii ani. Dar familia AMUS, cum îmi place mie să spun, a rezistat. Din cele 15 filiale deschise în ţară, în 1999, astăzi mai există doar două, la Câmpina şi Dej şi ne bucurăm că am reuşit să rezistăm în această perioadă de tranziţie prelungită. Şcoala noastră este binecunoscută astăzi, pregătim cadre medicale de valoare, dedicate meseriei, iar singura părere de rău pe care o am este aceea că poate mai mult de jumătate dintre foştii noştri elevi părăsesc ţara pentru a profesa în străinătate. Sunt totuşi fericită că sunt apreciaţi acolo unde lucrează, mă bucur şi sunt mândră de ei”, a declarat preşedintele Asociaţiei AMUS, Elena Murariu.

„Le mulţumim tuturor celor care, de-a lungul timpului au fost alături de noi. Am fost sprijiniţi în mod constant şi cred că asta s-a întâmplat pentru că am fost consideraţi parteneri de încredere. E o bucurie când oamenii vin spre noi, când se adresează centrelor noastre de pregătire, de consiliere şi, pornind tocmai de la această idee, a luat naştere noul nostru proiect privind înfiinţarea Clubului Sportiv AMUS, care să vină în întâmpinarea nevoii de ocupare a timpului liber pentru copii şi tineri”, a afirmat directorul AMUS, Ciprian Murariu.

La Gala AMUS au existat multe momente emoţionante, cum ar fi cel în care au fost înmânate plachete comemorative familiilor regretaţilor Sofia Despa, Elena Ispăşoiu, Emilia Rotaru, Lucia Georgescu sau Costică Radu, sau cel al vizionării unei galerii foto (imagini de la activităţile asociaţiei din ultimii 15 ani), sau când i s-a oferit diploma fostului primar Romulus Micu. Au existat şi momente amuzante, când deputatul Virgil Guran a fost rugat să ridice placheta de excelenţă pentru consilierul local Florin Frăţilă, acesta din urmă lipsind de la eveniment. Nu comentăm mai mult aici, nu este cazul, dar cei care cunosc relaţia dintre Guran şi Frăţilă în mod cert vor înţelege de ce a râs toată lumea când deputatul a fost pus într-o astfel de situaţie.
AMUS 5 AMUS 6 AMUS 7 AMUS 2

2 Comments

  1. Dumitru Gabriela says:

    La multi ani!
    Ma bucur de realizarile asociatiei, am absolvit Sc. Postlic. Louis Pasteur si sunt mandra ca am reusit sa fac parte din categoria celor care NU au parasit tara ci lucrez in cadrul Sp. de Pediatrie Ploiesti. Imi face placere sa-mi revad fostii profesori in pozele postate si va doresc sa aveti parte de multe realizari pentru ca, mai presus de aceasta asociatie, acolo te simiti ca in familie, esti inconjurat de prieteni si intelegere.
    Succes!

  2. Sunt presedintele ANMRFLP DEJ si doresc si pe aceasta cale sa nultumesc amus.ca nu m ati uitat..15 ani este o perioada mica,daca nr referim la istoria amus dar este o perioadaunga in formarea as.medicali. Surt ,prima definitite deci ist amus trebuie amintit d ul CLAUDE DUROCH cel care a duss mutualitatea pe meleagurile noastre ,fara sa ma laud am si eu un rol secundar in aceasta istorioara necesar pentru a intelege correct ..de ce numesc eu oamenii CETATENI..EXACT PENTRU FAPTUL CA I SI ASUMA R E S,P.O.N.S.A.B.I.L..T.A.TI. Cert este ca amus a stiut acest lucru SALVE MAGISTER…JOS CU CLOPUL . LE AZ OSSZES KALAPOKKAL IN FATA CELOR DIN A.M.U.S. RESPECTATI SI BUCURATI ALATURI DE EI..LA MULTI ANI AMUS CU DRAG UN MIC FONDATOR FULEKI ATTILA PRES ANMRF LP DEJ

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *