Politica

Anunţ public

Având în vedere prevederile Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie anuală a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, Direcţia Economică a Primăriei Câmpina atenţionează că se vor aplica amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei persoanelor care nu au încheiat asigurarea obligatorie şi nu au prezentat la Direcţia Economică dovada plăţii.

7 Comments

 1. Vercingetorix says:

  “…se vor aplica amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei persoanelor care nu au încheiat asigurarea obligatorie şi nu au prezentat la Direcţia Economică dovada plăţii.”
  Sfarsitul anuntului nu e absolut deloc LEGAL,in schimb e smecheresc.Inteleg sa primesc amenda daca nu am incheiat asigurarea obligatorie,asta e prevazut de lege,dar sa primesc amenda ca nu am prezentat dovada platii la Directia Economica? Ha…ASTA NU E PREVAZUT IN LEGE,DECI E NELEGALA. Si anuntul este facut de o institutie care isi desfasoara activitatea intr-un cadru stabilit de lege si care vegheaza la respectarea legii in unitatea administrative teritoriala.
  Iata cum sunt prevazute lucrurile in Legea 260/2008 actualizata , Art. 17 :
  “(1) Primarii, prin compartimentele de specialitate, vor furniza PAID lista tuturor constructiilor cu destinatia de locuinta, inclusiv a celor cu destinatia de locuinta sociala, amplasate in unitatea administrativ-teritoriala in cauza, specificand numele si prenumele sau denumirea proprietarului si, dupa caz, adresa domiciliului fiscal, codul numeric personal sau codul de identificare fiscala al acestuia, numarul din registrul de rol nominal unic si din registrul agricol. Actualizarea se va face in termen de 72 de ore de la schimbarea proprietarului locuintei sau, dupa caz, a datelor de identitate a acestuia.
  (2) PAID va transmite lunar primarilor lista proprietarilor care nu au incheiat contracte de asigurare obligatorie a locuintelor si valoarea primei obligatorii datorate de fiecare.
  (3) Primarul, prin compartimentul de specialitate, va trimite in termen de 3 zile de la data primirii listei scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori.”
  Deci,nici vorba ca proprietarul locuintei trebuie sa se prezinte la Directia Economica cu dovada platii si nici pe departe ca mai ia si amenda daca nu o face.
  In alta ordine de idei,conform Art.17,alin.(2) si (3),mai intai primarul trimite scrisori de instiintare,cu confirmare de primire,catre debitori,abia apoi,in cazul in care nu s-a facut plata,vine si amenda.Nu cu amenda din prima,pac,i-am lesinat.Eu sunt un fanatic al respectarii legii asa ca o stau cuminte la locul meu si o astept o prea frumoasa instiintare cu confirmare de primire de la dom’ primar,dupa care o sa-mi indeplinesc obligatiile,conform legii.

 2. lulu says:

  Inspirat acest comentariu FELICITARI.Ideal ar fi ca toti sa respectam prevederile legii 260/2008 in litera ei si sa asteptam cuminti instiintarea de la primarie nu sa ne ducem ca niste ,,vite” la directia economica cu dovada.

 3. Rapold says:

  @Vercingetorix–Aveti perfecta dreptate stimate domn, sunteti un foarte bun cunoscator al legislatiei in domeniu. Felicitari! Citind doar anuntul mi-am amintit ca in noiembrie 2013 cand mi-am facut asigurarile, agenta de asigurari mi-a spus ca agentia de asigurari va transmite catre Dir. ec. a primariei lista cu cetatenii care si-au incheiat asigurarea obligatorie care a fost platita pe loc.

 4. Vasile says:

  Legea aceasta,ca multe alte legi,este total anapoda.Atata timp cat am incheiat o asigurare facultativa ce include dezastrele naturale,deci situatia asigurarii obligatorii, este o aberatie crasa in a ma obliga sa inchei o alta.Dar nu ma mira:la noi totul este posibil.

 5. Vercingetorix says:

  Nu eu am dreptate ci LEGEA are dreptate,iar unde-i lege nu-i tocmeala.Asadar,faceti urmatoarele afirmatii:
  “…agenta de asigurari mi-a spus ca agentia de asigurari va transmite catre Dir. ec. a primariei lista cu cetatenii care si-au incheiat asigurarea obligatorie care a fost platita pe loc.”
  1.”agenta de asigurari mi-a spus ca…”. Din punct de vedere juridic spusele agentei dumneavostra sunt egal cu zero,n-au nicio valoare.Numai LEGEA spune,numai ce spune LEGEA conteaza.
  2.”agentia de asigurari va transmite catre Dir.ec. a primariei”.Ce zice la LEGE? “PAID va transmite lunar primarilor”. Sintagma “Dir.ec.”(Directia Economica,pentru prieteni) nu apare in LEGEA 260/2008,deci anuntul cu pricina nu trebuie s-o contina,ea n-are nicio legatura.
  3.”lista cu cetatenii care si-au incheiat asigurarea obligatorie”. Ce zice la LEGE? “…lista proprietarilor care NU au incheiat contracte de asigurare obligatorie a locuintelor si valoarea primei obligatorii datorate de fiecare.” Apoi,daca PAID trimite listele “cu cetatenii care si-au incheiat asigurarea obligatorie”,ce rost mai are sa-i chemi pe oameni la “Dir.ec.” cu dovada in dinti? Non-sens,dupa parerea agentei PAID are deja dovezile de la asiguratori.
  4.” care a fost platita pe loc.”???!!!! Nu inteleg,ratiunea mi s-a blocat,caut sa deslusesc ce vreti sa spuneti…” lista cu cetatenii care si-au incheiat asigurarea obligatorie care a fost platita pe loc.”Exista cetateni care si-au incheiat asigurarea obligatorie care NU a fost platita PE LOC? Astia primesc amenda pt ca NU a fost platita PE LOC?Ce se intampla cu ei,carei legi se supun?…Cum adica PE LOC? Cum altfel? MISTER.
  Concluzia? Duduia agent de asigurari BATE CAMPII.
  In incheiere,dragi campineni,RESPECTATI LEGEA si,daca nu ati platit asigurarea,asteptati acasa scrisoarea de instiintare cu confirmare de primire de la dom’ primar,care trebuie sa cuprinda lamuriri cum e cu asigurarea asta obligatorie,pana la ce data PREVEDE LEGEA ca trebuie platita,ce se intampla daca depasim TERMENUL PREVAZUT IN LEGE si multe alte detalii interesante,si abia apoi va puteti duce sa incheiati asigurarea obligatorie la o firma de asigurari.Atat. Daca sau dupa ce ati platit NU trebuie sa va duceti cu nicio dovada la nicio directie economica sau primarie,politie,pompe funebre sau mai stiu eu pe unde,sa pierdeti vremea pe la cozi.Firma de asigurari trimite dovada platii la dom’ primar.

 6. Vercingetorix says:

  Scuze,rectific,la punctul 3:”Non-sens!Dupa parerea agentei ,primaria are deja dovezile de plata de la asiguratori.”

 7. Vercingetorix says:

  Inca o data scuze si inca o rectificare,ultima propozitie:”Firma de asigurari trimite la dom’ primar lista cu cei care NU au platit”. S-a luat luat de la Rapold

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *