Administratie publica

Bugetul Băneştiului, împovărat de un credit pentru care se achită rată lunară de 16.500 euro

primar BanestiÎn aceste zile, la nivelul tuturor administraţiilor publice se lucrează la definitivarea proiectelor privind bugetele locale pentru acest an, proiecte care trebuie aprobate de consiliile locale până cel târziu la 2 februarie. Acest lucru se întâmplă şi la Băneşti, dar aici se aşteaptă cu nerăbdare şi comunicarea sumelor pe care comuna le va primi din cote defalcate şi de la Consiliul Judeţean. Şi asta pentru că, după cum ne-a declarat primarul Gheorghe Stoica (foto), localitatea depinde în mare măsură de banii care vor veni de la judeţ.

„Aşteptăm să primim de la Direcţia de Finanţe Prahova documentele privind sumele care ne vor fi repartizate în acest an din cotele defalcate, iar apoi să vedem ce bani vom primi de la Consiliul Judeţean. Din păcate, bugetul nostru nu este grozav, nu avem prea mulţi bani pentru investiţii şi, în mare măsură, depindem de fondurile pe care le vom primi de la nivel judeţean. Poate că lucrurile ar fi stat mai bine, dar de anul trecut am început achitarea ratelor pentru un credit contractat de fosta administraţie locală, în mandatul anterior. Prin urmare, în fiecare lună trebuie să plătim o rată de 16.500 euro, adică aproape 200.000 de euro anual, bani cu care am fi putut face lucrări importante pentru comunitate. Dar trebui să achităm acest credit şi ani buni de acum înainte vom tot plăti ratele aferente”, a afirmat primarul Gheorghe Stoica.
În 2013, bugetul comunei Băneşti a fost de 5 milioane lei, iar în acest, cel mai probabil, se va situa tot în jurul acestei valori.

10 Comments

 1. costache says:

  in viata omul poate sa se situeze in una din doua posturi
  sa fie creativ si sa FACA TREABA
  sa GASEASCA SCUZE
  dar NICIODATA NU POATE FI IN AMBELE POSTURI IN ACELASI TIMP
  aceea este IMPOSTURA
  si daca intrebati primarul ACTUAL
  de cand este facut creditul , (2006) cu un an de gratie , si
  sau, ce a facut in 20o7 ,20o8, 20o9, 2010 ,2011 ,2012 ,fostul primar cu aceeasi datorie,
  sau daca a cunoscut situatia cand a candidat ( a fost presedintele comisiei economice ,buget -finante 4 ani de zile in consiliul anterior numirii lui in functia de Primar )
  ne dam USOR SEAMA DE IMPOSTURA IN CARE SE GASESTE
  RUSINIIIICAAA ….

 2. nichitoiu says:

  rusinica tie … care ne ai adus comuna in faliment!!!
  te asteapta ani grei de inchisoare dupa ce ai prejudiciat bugetul comunei cu aprox. 650000 euro

 3. Nicolae says:

  Sunt un locuitor din comuna Banesti.Poate ne prezentati o lista cum au a fost cheltuit bugetul in 2013.

 4. elvis arghir says:

  Din pacate situatia este generala iar creditele luate intr-o perioada de mare lejeritate, vor trebui returnate de toate administratiile locale cu mari eforturi pe spinarea cetatenilor . Intr-o vreme in care in mod firesc ar trebui scazute impozitele si taxele locale , ele vor fi singura sursa de achitare a acestor credite . Cred ca preluarea lor la bugetul central sub o forma sau alta va fi intr-un final singura solutie de iesire dintr-o situatie ce va deveni din ce in ce mai grea pentru cetateni pana la urma !!

 5. costache says:

  @nichitoiu: „domnule nichitoiu -georgica.s , esti PROST -informat si RAU -intentionat DOAR ATAT si salutari fierbinti

 6. florentina says:

  primaria a primit prin meritul primarului de atunci ,in martie 2012 de la bugetul de stat, o suma de 30 miliarde lei Chiar V.PONTA Va afirmat si confirmat acest fapt pe un post de televiziune la acel moment ,suma ce putea sa acopere creditul si sa-l stinga ,daca in vara lui 2012 conducerea de atunci aceeasi cu cea de acum ,ar fi fost capabila sa gandeasca si sa actioneze . dar…. a ales sa nu actioneze si A PIERDUT ACEA SUMA <returnand-o la guvern . sa nu se mai vaite acesti ….militieni ,ca nu fac nimic pentru ca … ca au "datorii ."@nichitoiu: nichitoiule cum te cheama oare ,…cu adevarat ?

 7. nicolae says:

  Vis a vis de suma primita de la buget . In acea sedinta de Consiliu domnul Stoica a convocat-o pe contabila primariei si i-a cerut sa explice cum pot fi folositi banii. Aceasta a explicat ca pot fi platite arierate (datorii ) si proiecte in derulare. La capitplul arierate existau trei : -o diferenta la factura de energie electrica ; -o diferenta la factura de dezapeziri; -creditul in derulare.
  Au acceptat doar plata primelor doua si s-a autopropus (domnul sus numit), persoana desemnata pentru a negocia achizionarea terenului pentru Casa de Cultura …!?!? (Toate aceste date pot fi verificate prin consultarea raportului sedintei de consiliu de la acea data ) Urat si rusinos…

 8. florentina says:

  ASA ESTE
  AM FOST IN ACEA SEDINTA
  „NEGOCIEREA ” PT ACHIZITIE TEREN ‘FACUTA ” DE ACTUALUL PRIMAR
  A FOST INUTILA SI PAGUBOASA PT COMUNA
  AU CUMPARAT TEREN MULT MAI SCUMP DECAT SE PRACTICA PE PIATA ACTUALA ,IN CONDITIILE CAN NICI NU ERA NECESARA ACHIZITIA TERENULUI . DAAARRR….. NE ESTE TEAMA SA SPUNEM MAI MULTE !!!!

 9. PETRE ION- COSTACHE says:

  DOMNILOR (respectiv doamnelor ) ma bucur sa constat ca aveti interes pentru problemele comunitatii,doar ca VA ROG !!! , in comentarii folositi numele reale sau …. nume care nu au legatura cu mine sau alti ” consilieri „.
  Personal am „PAREREA MEA „despre militieni versus conducere , ADMINISTRATIE sau EDUCATIE ,dar… este ” PAREREA MEA ” si O PASTREZ doar pentru mine ,si nu doresc sa intru in POLeMICA cu NIMENI (pentru mine ramine totusi …NIMENI )
  FIE VOUA DUPA GANDUL VOSTRU !!!
  va multumesc
  EU imi asum ce spun si pentru verificare va dau si un numar telefon 0733 655 566
  P.S. daca tot sunati ,interesati-va si de concedii ,cursuri ,speciallzari ,vacante,perfectionari,circuite,sejururi , etc… NOI SUNTEM CEI MMAI BUNI (pe verificate ) 😉 🙂

 10. mihai stanescu says:

  http://www.telegrama.ro/eveniment/item/19798-amanari-peste-amanari-in-dosarul-de-coruptie-al-fostului-primar-din-banesti

  Deci, carevasazica, Costache nu a luat creditul asta pentru a face ceva benefic pentru localitate, ci pentru a transfera acesti bani in buzunarelele familiei… 🙁 Iar acum vine si da lectii de demagogie…

  PS: Si agentia de turism tot cu banii furati de la primarie ai facut-o?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *