Administratie publica

Consiliul Local Câmpina împarte banii pentru cultură. Iată lista manifestărilor pentru care se dau 6,6 miliarde lei vechi

Consiliul Local Câmpina va aproba, în şedinţa de mâine, lista manifestărilor culturale pentru 2014 şi, bineînţeles, banii alocaţi pentru aceste manifestări. Este vorba despre 660.800 lei de la bugetul local, adică peste 6,6 miliarde lei vechi, o sumă aproximativ egală cu cea din anii trecuţi (7 miliarde lei vechi în 2013; 6,23 miliarde lei în 2012). Totuşi, această sumă n-ar trebui analizată în raport cu anii precedenţi, când Câmpina stătea mai bine cu banii, ci ar trebui raportată strict la 2014, la situaţia financiară prognozată pentru acest an, la celelalte capitole bugetare. Pentru că, în 2014, lista lucrărilor de investiţii şi a celor de reparaţii este tot mai scurtă, în timp ce lista manifestărilor culturale este tot mai lungă. Iar când studiezi cu atenţie această listă constaţi că sunt tot mai multe acţiuni cu circuit închis, să le spunem aşa, acţiuni care se adresează unui anumit grup şi nu publicului larg. De asemenea, există şi manifestări care ridică semne de întrebare, cum ar fi campania „Pedagogia lecturii”, pentru care se alocă 20.000 lei, sau acţiuni interesante, frumoase, dar pentru care se dau sume foarte mari (de exemplu, Gala sportului câmpinean – 24.000).
Poate că la jumătate dintre acţiunile incluse pe listă ar fi câte ceva de spus. Poate că ar fi necesare nişte explicaţii din partea Comisiei de Cultură a Consiliului Local, cea care a iniţiat proiectul privind manifestările culturale, în şedinţa de mâine. Poate că şi ceilalţi consilieri locali ar trebui să-şi spună punctele de vedere înaintea votului (probabil) unanim.
Vă prezentăm în continuare lista manifestărilor culturale şi vă lăsăm să o analizaţi cu atenţie. Merită.
Manifestari culturale 1 Manifestari culturale 2 Manifestari culturale 3 Manifestari culturale 4

4 Comments

 1. toma says:

  VAI DE CAPUL NOSTRU! FRATILA, AI LUAT-O RAZNA?!?!?!?!?

 2. campineanul cultural... says:

  Cam mare nesimtirea! Si a celor care au propus, dar si a celor care vor vota…

 3. Maria Zanfir says:

  Bani multi dati pe prostii sau pentru buzunarele unora iar revelionul la care vine tot poporul iar va fi o porcarie. Nu aveti pic de respect pentru campineni va pasa numai de voi si buzunarele voastre domnilor consilieri!

 4. Secu says:

  Cred ca singura problema care conteaza este cine i-a bani mai multi ???
  PNL sau PSD-ul .
  Unde este atitudinea d-lui consilier FRATILA si promisiunile pe care le facea inainte de a fi consilier ???
  Rusine este putin spus . Nesimtirea este in floare .

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *