Administratie publica

Din acest an, şi firmele câmpinene beneficiază de 10% bonificaţie pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie

CL Campina2014 este primul an în care agenţii economici din Câmpina beneficiază de o bonificaţie de 10% pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie. Până acum, această facilitate era acordată doar persoanelor fizice. În şedinţa de la sfârşitul anului trecut, la propunerea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local a aprobat ca şi firmele să beneficieze de bonificaţia de 10% pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini, ca o încurajare a agenţilor economici de a-şi achita respectivele impozite până la primul termen scadent.
Prevederea legată de bonificaţia de 10% a fost inclusă în hotărârea privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru 2014, aprobată, după cum spuneam, la finele anului trecute. Taxele şi impozitele locale rămân nemodificate în acest an, adică se menţin la nivelul celor din 2013. Rămân valabile şi facilităţile acordate unor categorii de contribuabili – persoane fizice. Cetăţenii de onoare ai municipiului vor fi scutiţi de la plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi terenul aferent acesteia, scutire valabilă şi în cazul câmpinenilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Faţă de anii precedenţi, scutirea se menţine şi dacă unul dintre soţi a decedat, pentru cota ce revine, după caz, soţului sau soţiei în viaţă.

2 Comments

  1. Teodor Tiseanu says:

    Un prim pas important catre sprijinirea societatilor comerciale!

  2. zizi says:

    Bravo! Trebuia demult introdusa aceasta facilitate!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *