Administratie publica

„În primăvară, încep lucrările la sensul giratoriu de pe DN1, de la Băneşti. Nu mai există motive de întârziere!”

DN1 BanestiDespre sensul giratoriu de la intrarea în comuna Băneşti, la intersecţia DN1 cu drumul judeţean 100D (spre Urleta), se vorbeşte de câţiva ani buni. De altfel, această lucrare a fost inclusă încă din 2010 în proiectul „Modernizarea infrastructurii privind siguranţa circulaţiei pe DN1 în sate lineare şi puncte negre”. Este un proiect amplu, care cuprinde şapte pachete de lucrări pe DN1, este realizat de CNADNR şi finanţat 70% de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi 30% de la bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 147 milioane lei fără TVA. O parte dintre lucrările prevăzute în acest proiect sunt în curs de derulare. Se pare că anul acesta a venit rândul şi sensului giratoriu de la Băneşti.
„Lucrările vor începe în primăvară. Nu mai există motive de întârziere. Nu se mai poate întâmpla nimic, iar sensul giratoriu se va face. Lucrarea este realizată de CNADNR, s-a desfăşurat şi licitaţia, a trecut şi termenul legal de depunere a eventualelor contestaţii, din câte ştiu eu s-a semnat şi contractul. Am convingerea că, imediat ce condiţiile meteorologice  vor permite, vor începe lucrările. De asemenea, sunt sigur că se vor face toate eforturile pentru finalizarea investiţiei în cel mai scurt timp posibil, având în vedere traficul de pe DN 1. Această lucrare este foarte importantă, contribuind la fluidizarea traficului, precum şi la diminuarea riscurilor de producere a accidentelor”, ne-a declarat Gheorghe Stoica, primarul comunei Băneşti.
Licitaţia pentru execuţia sensului giratoriu de la Băneşti a fost câştigată de o firmă din Spania. Conform proiectului, lucrările vor consta în: realizarea sensului giratoriu cu două benzi pe partea inelară, amenajarea de noi trotuare, amenajarea unor treceri pentru pietoni şi a unei staţii de transport în comun, prevăzută cu alveolă.

11 Comments

 1. costache says:

  ma bucur SINCER ca INCA UN PROIECT INITIAT PROMOVAT DE MINE si echipa mea a ajuns la executie
  este un castig pentru NOI toti
  asa cum este si cu proiectul finantat din fonduri eu si guv cu privire la Panouri fotovoltaice proiect lucrat si depus de NOI cu doi ani in urma ,acum i-a venit randul la finantare ‘
  SPOR LA IMPLEMENTARE „domnilor”
  P.S. in popor circula o vorba
  „mama impunge …si eu trag ”
  😉 🙂

 2. Anton says:

  La Banesti, ca si la Brebu, fostii primari PDL au inceput proiectele cu chiu cu vai si acum se lauda primarii USL cu ele, mai ceva ca Oprescu cu podul de la Basarab. Fair-play avem, domnilor USL-isti? Sau avem ciolan-play?

 3. dan says:

  Costache, esti penibil, mai ai putin si spui ca tu ai inventat apa calda…
  Lucrarea se face din Fondul European de Dezvoltare Regională, alaturi de alte 6 lucrari executate pe DN1. Treci la loc! Ai nota 2!

 4. elvis arghir says:

  Tipic romanesc !
  In loc sa recunoasca meritele unii altora si sa traga la aceeasi caruta , fiecare isi aroga exclusivitatea meritelor . Bravo celor care au initiat, celor care au contractat cat si celor care vor plati, in speta Ministerului Transporturilor . Vor mai trebui felicitati cei care vor suporta disconfortul produs pe perioada lucrarilor cat si cei care vor receptiona speram cat mai repede aceasta utila lucrare . Cam multi, nu ???

 5. costache says:

  @dan:
  corect dane cu privire la finantare ,ai informatie corecta si eu o sustin . ce nu cunosti tu ,este procedura ,munca ,drumurile ,interventiile corespondenta ,avizele …etc la care o echipa intreaga din primaria Banesti a muncit in anii anteriori .DOAR ATAT > spor

 6. cristy says:

  esti penibil..mai ai putin si spui ca l ai facut si cu banii tai;).costache la brutarieee

 7. nicolae says:

  O curiozitate …acest giratoriu costa mai mult sau mai putin decat decat monumentul lui Aurel Vlaicu din vecinatate ? Am auzit ca reabilitarea monumentului a costat mai mult decat toate trotuarele din Banesti ?!
  V-as ruga sa comentati cu date nu injuraturi sau amenintari…

 8. florentina says:

  MONUMENTUL ESTE …OPERA ACTUALULUI PRIMAR

 9. Anton says:

  Ideea e ca banii nostril redistribuiti, nu ajung la noi, ci la neamurile proaste de la PSD, pentru cheltuielile lor curente.

 10. viorel says:

  pana unde duce retardul mental gatuirea unui drum :))))

 11. firicel says:

  MARE RUSINE PENTRU CEI CARE NU GANDESC CU SUSUL

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *