Administratie publica

La Câmpina, s-a acţionat cu zece utilaje de deszăpezire. Efectul nu a fost mulţumitor pentru că a nins non-stop

NinsoareDe noaptea trecută, la Câmpina ninge încontinuu, viscolul şi ninsoarea dând mari bătăi de cap populaţiei, dar şi autorităţilor locale. Zece utilaje de deszăpezire au intervenit non-stop în această perioadă şi vor continua să acţioneze 24 de ore din 24. Cu toate acestea, acţiunea decurge cu oarecare dificultate deoarece continuă să ningă şi să bată vântul puternic. Deszăpezirea este coordonată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi realizată de societatea Floricon Salub. „Utilajele au ieşit pe străzi încă din momentul în care zăpada a început să se depună. S-a lucrat non-stop, dar pentru că ninge viscolit, iar ninsoarea nu s-a oprit deloc, efectul intervenţiilor nu este mulţumitor. Conform prognozei pe care am primit-o de la autorităţile judeţene, intensitatea vântului se va reduce considerabil în această noapte şi se va putea acţiona mult mai bine pe străzile din municipiu. Mâine, pe lângă cele zece utilaje care acţionează permanent, se va interveni şi cu nişte mini-buldozere speciale pentru intersecţii, trotuare şi pasajele pentru pietoni”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu, care este preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Precizăm că ordinea de priorităţi în care acţionează utilajele de intervenţie este următoarea:
1. poduri, pasaj suprateran, zone cu pantă – prioritatea 0
2. intrări în oraş, intersecţii principale, zona centrală cu străzile adiacente, arterele principale – prioritatea 1
3. străzi din cartiere – prioritatea 2
„La nivelul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu viceprimarul, administratorul public şi conducerea Florin Salub, am încercat să gestionăm cât mai bine această situaţie generată de viscol şi ninsoare. Credem că s-a circulat mulţumitor pe străzile principale din Câmpina.  Ştim că pe străzile din cartiere sunt probleme şi facem tot posibilul să le remediem. Ne cerem scuze dacă astăzi nu am reuşit să intervenim peste tot!”, a mai afirmat primarul Horia Tiseanu.
Primăria Câmpina face apel la cetăţeni şi agenţii economici ca, în conformitate cu HCL 159/2011, să cureţe zăpada de pe trotuarele adiacente zonei în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, locatarii sunt rugaţi să intervină şi în parcările dintre blocuri şi pe aleile adiacente, atribuţie care intră în sarcina asociaţiilor de proprietari.

14 Comments

 1. Fkfhjdg says:

  ” săptămâna viitoare se anunța cod rosu de ninsoare, iar autoritățile anunța de asemenea ca vor fi luate iar prin surprindere” :))

 2. alexandra says:

  cata minciuna in acest articol.mi-e scarba sa mai stau in acest oras.primaria este mana in mana cu floricon.nu mai vreau sa aud de ei.am sa scriu la nivel de judet sa arat situatia,sa nu indrazneasca floricon sa mai ceara bani mai ales facturi suplimentare.toata lumea ii injura pe strada.nu stiu unde sunt cele zece utilaje pe strada non stop caci eu stau in centru si nu am vazut mai nimic.rusine sa-i fie Primariei si floricon salub ca si-a batut joc de campineni.iau o gramada de bani pe nimic.tot orasul e plin de zapada.utilajele au dormit non stop.ieri cand am sunat la primarie mi s-a spus ca sunt o gramada de apeluri cu reclamatii.nici macar cei care iau ajutoare sociale nu au fost scosi de primarie.am vazut o gramada de masini blocate.si in cele mai modeste comune s-a deszapezit mai bine.trotuarele arata jalnic,pe strada podului si primaverii s-a facut zapada de un metru.rusine.va rugam ca presa sa fiti impartiali asa cum e normal si sa prezentati corect realitatea.

 3. alexandra says:

  dar de ce dati imagine doar cu soseaua centrala???
  aratati si trotuarele si strazile din campina cum arata

 4. dadasda says:

  Am mers azi pe jos de la petrom la linie si invers ( intre 14:30 si 17:30). Nici un utilaj nu am vazut. Strazile laterale NU sunt deszapezite.

 5. toma says:

  Managerul ce pazeste? Ar trebui sa se ocupe, sa fie pe strazi, sa puna mana pe lopata, doar are in fisa postului chestia asta…

 6. ionescu says:

  Eu cand spun ca toti cei alesii isi bat joc de noi…se gaseste cate cineva …sa comenteze de ”realizari”….sau sa le spun alesilor locali…asa zisi alesi locali care NU FAC NIMIC CU ADEVARAT pt locuitori orasului! AICI NU ESTE MOSIA NIMANUI…NICI A LOR SI NICI AHOTILOR CARE I-AU CUMPARAT!

 7. Paul says:

  Cata MINCIUNA, mintiti cum respirati d-lor. din „Comitetu local pt. Situatii de urgenta”
  Pe trotuarele din Campina nu SE POATE MERGE iar pe strazi NICI ATAT

  RUSINE SA VA FIE

 8. Lenesu' says:

  pai hai sa le spunem pampalailor de ce s-a circulat bine pe centru: MASINILE DE PE STRAZILE SECUNDARE SI DIN PARCARI NU AU PUTUT IESI!!! CA AU FOST BLOCATE DE ZAPADA DEGAJATA DE UTILAJE!!! suntem jalnici , nene! oricat as fi de revoltat, serios ca imi vine sa rad! dincolo d eorice conspiratie intre primarie si floricon, realitatea este ca suntem INCAPABILI! ca sa nu mai vorbesc si de prostia omului care, isi deszapezeste masina si arunca zapada … in strada, ca sa vina utilajul si sa ii blocheze la loc masina! am vazut si asta cu ochii mei! m-am prapadit de ras!

 9. Mirela Moldovan says:

  Sa recunoastem ca Floricon a fost complet depasit de situatie. Este adevarat ca a nisn mult si a viscolit dar daca erau 10 utilaje pe strazi pai se cunostea frate. Poate n/ar fi rau ca serviciu de deszapezire sa fie incredintat mai multor societati nu doar la Floricon,poate cu 2,3 operatori situatia ar fi mai buna.

 10. ionel says:

  Strazile laturalnice sunt pline de zapada nu a intrat nici un plug.
  Ieri fiind duminica nu sa dezapezit nici pe strazile principale am stat sa verific nimic. Sa nu-mi spuna primaria sau Floriconul ca gresesc.
  Cand se dezapezea (nu ieri) mergea masina pe strada principala cu plugul ridicat ca trebuia sa se consume motorina nu sa se faca treaba calumea, am vazut cu ochii mei.
  Factura pe care o sa o emita Floriconul o sa fie colosala si va fi platita de primarie cu brio NIMENI DIN PRIMARIE NU SE DUCE SA VERIFICE CUM SE FACE DEZAPEZIREA CA DEH SUNT OCUPATI SA STEA LA CALDURICA.
  As vrea sa vad o poza cu primarul pe strada la zapada……………..

 11. Irimescu Geo says:

  cu tot respectul dle primar dar sa stiti ca situatia este scapata de sub control; nici macar in centru nu s-a intervenit asa cum trebuie iar eu nu inteleg de ce nu faceti apel la societatile care au utilaje grele sa ajute la carosabil; de trotuare nu mai zic ca nu se poate circula pe ele! domnule primar stim ca e o situatie grea pentru toata lumea dar prea e bataie de joc la adresa noastra cu floriconul asta;

 12. Cristi says:

  10 utilaje se factureaza catre primarie.. Dar circula 3-4.. E normal ca doar unii din primarie care sunt „angajati” la floricon sau firme adiacente floricon sa-si ia salariul. Nu zice nimeni nimic, aste e , spagi se mai dau peste tot dar sa se faca treaba!!! Chiar am urmarit cate utilaje sunt cu cativa prieteni prin oras si nu erau in acelasi timp mai mult de 4 ! Sa vedem ce zice domnul Tiseanu, spera sa uitam pana la urmatoarele alegeri? Si city managerul de ce isi ia salariu??

 13. Cristi says:

  pe centru s-a mers OK, pe strazile laterale asa si asa, dar in parcari e JALE! JALE frate! vicele ce viseaza? doarme?

 14. toma says:

  pare bine ca au bagat bob-cat-urile alea mici pe trotuare, daca o tin in ritmu’ asta, o sa fie bine!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *