Administratie publica

Proiectul de modernizare a Policlinicii Municipale a intrat în etapa de contractare. Urmează semnarea contractului de finanţare

Horia TiseanuPrimăria Câmpina a primit, în urmă cu câteva zile, o adresă de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est Muntenia prin care se anunţă că proiectul privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina (Policlinica) a intrat în etapa de contractare. Aceasta este ultima etapă dintre toate cele pe care le parcurge un proiect de la depunere şi până la punerea în practică, fiind pasul premergător semnării contractului de finanţare. Mâine, la Câmpina va veni o delegaţie de la ADR pentru a vizita Policlinica Municipală şi pentru a discuta ultimele detalii legate de proiect cu reprezentanţii administraţiei publice.
Modernizarea Policlinicii Municipale este un proiect mult mai important decât, poate, ar părea la prima vedere. Este un proiect complex, pe care Primăria Câmpina l-a depus la ADR în anul 2009, în vederea obţinerii finanţării europene prin Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 3. Proiectul a parcurs mai multe etape, iar ulterior a fost declarat eligibil şi conform din punct de vedere administrativ. A trecut apoi la un nivel superior – etapa de evaluare tehnică şi financiară, pentru ca acum, după aproape cinci ani de la depunerea lui pentru obţinerea finanţării, să ajungă la etapa de contractare.
Policlinica Municipala
„A durat foarte mult până am ajuns la acest stadiu cu proiectul privind modernizarea Policlinicii Municipale şi asta în primul rând din cauza birocraţiei excesive din acest domeniu. Dar mă bucur că până la urmă veştile sunt bune, că finanţarea este certă şi aşteptăm să semnăm contractul, după care va fi organizată licitaţia în vederea executării lucrărilor. Este un proiect la care noi ţinem foarte mult, la care s-a muncit mult şi nu poate decât să ne bucure faptul că obţinem finanţare europeană. Nu am fi putut realiza modernizarea Policlinicii cu bani de la bugetul local, fiind vorba despre o valoare mare”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

După cum reiese din studiul de fezabilitate şi conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a proiectului este de 11 milioane lei (aproape 2,5 milioane euro), din care 5,3 milioane lei vor fi alocaţi pentru lucrările de reabilitare şi modernizare, iar diferenţa va fi cheltuită pentru dotări. În total, vor fi modernizate 15 cabinete medicale şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 3.000 mp.

1 Comment

  1. nene says:

    Nu credeti ca ar fi cazul sa terminati si cu gandacii din spital si sa se dea drumul si la apa calda din unele sectii ale spitalului? Nu din alta cauza, ci doar ca suntem in secolul 21, oameni buni…Ar mai fi multe de spus cu privire la Spitalul Municipal Campina…
    Aaaaaa, era sa uit… toti campinenii si nu numai ei… inainte sa aiba nevoie de strazi, banci si alte lucruri, ajung mai devreme sau mai tarziu la spital. Daca vreti voturi, modernizati spitalul…
    Unora le trebuie mai multe mandate, ca sa inteleaga importanta unui spital intr-o localitate – masaj valabil pentru toti conducatorii municipiului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *