Administratie publica

Retrospectivă 2013. Topul gafelor făcute de administraţia locală câmpineană

CL CampinaPrivind înapoi, spre 2013, în locul unei retrospective mai ample, am ales de această dată să realizăm câteva clasamente cu principalele evenimente, gafe, declaraţii şi reacţii ale aleşilor urbei. Sunt topuri mai degrabă subiective, după cum am perceput noi lucrurile. În mod cert, nu toată lumea va fi de acord cu noi, dar nici nu ne-am propus acest lucru. Am vrut doar să le reamintim lor, celor direct implicaţi, dar şi tuturor cititorilor noştri câteva întâmplări din anul care s-a încheiat. Primul top realizat de noi este cel al gafelor (unele amuzante, altele triste) făcute de administraţia publică locală.
Locul I – Consiliul Local Câmpina s-a premiat singur pentru susţinerea activităţii sportive din municipiu. S-a întâmplat la Gala Sportului Câmpinean, în decembrie 2013, iar un moment mai penibil ca acesta aproape că n-a existat în ultimii ani. La o Gală organizată de Consiliul Local Câmpina din bani publici, tu, Consiliul Local Câmpina să-ţi acorzi singur un premiu este dincolo de orice închipuire. Şi pentru ce este acest premiu? Pentru o atribuţie prevăzută inclusiv în lege, aceea de susţinere a activităţii sportive. Cine a iniţiat acest premiu? Comisia de Cultură, Sănătate şi Sport a CL Câmpina, iar membrii acesteia chiar au urcat pe scenă pentru a-şi primi diplomele.

Locul al II-lea – Aprobarea, de către Consiliul Local Câmpina, a unui regulament privind reglementarea situaţiei câinilor cu stăpân, în condiţiile în care oraşul era plin de câini maidanezi. Nu spune nimeni că un astfel de regulament nu ar fi fost necesar, dar în mod cert nu ar fi trebuit adus în discuţie înainte de rezolvarea definitivă a problemei câinilor comunitari. Să nu mai spunem că, iniţial, era vorba despre câinii şi pisicile cu stăpân, dar cineva şi-a dat seama la timp că nu poţi băga aceste animale în aceeaşi oală.

Locul al III-lea – Refuzul majorităţii din CL Câmpina de a plăti corecţia impusă de Ministerul Dezvoltării, în condiţiile în care se ştia foarte bine că Fiscul va bloca toate conturile Primăriei în caz de neplată. Somaţia ajunsese deja la Câmpina, s-a discutat despre ea la nivelul CL, dar s-a votat pe dos cu bună ştiinţă şi astfel s-a ajuns la blocarea conturilor şi executarea silită a Primăriei Câmpina pentru suma de 1,39 milioane lei. Cine alerga apoi să rezolve problema cu Fiscul? Păi, exact cei care votaseră împotriva achitării datoriei.

Pe scurt, cam acesta este topul nostru. Sigur, gafe au mai existat. Reamintim aici doar omiterea, în prima fază, a olimpicilor Câmpinei, de la premierea anuală; proasta gestionare, de către serviciile de specialitate din Primăria Câmpina, a situaţiei create de descoperirea unui puţ de sondă între blocurile IRA; cearta cumplită dintre primar şi viceprimar în plenul Consiliului Local (e adevărat, după acest incident, chiar dacă nu au fost prieteni, chiar dacă s-au mai tachinat ori i s-au mai pus piedici primarului de către majoritatea din CL, situaţia a fost mult mai bună între cei doi); respingerea de 5-6 ori consecutiv a proiectului „clădirea lui Brânză din centrul târgului” – iniţiat de un consilier PDL şi apoi aprobarea lui în unanimitate după ce l-a preluat un consilier PNL; nebunia cu înfiinţarea unui club sportiv municipal (ACSM), pe principiul „uite statutul, nu e statutul, pentru ca, până la urmă, noul club să nu mai fie creat, iar banii să se ducă la CSM Câmpina. La acelaşi capitol al gafelor am putea include şi situaţia de-a dreptul hilară când prin Câmpina umblau rakeţi înarmaţi, iar Poliţia Locală informa presa cu privire la urzicile confiscate de la vânzătorii ambulanţi. Şi multe altele.

2 Comments

  1. horia says:

    Am spus de mult ca asa hal de administratie a orasului,nu a existat niciodata.Orasul arata din ce in ce mai rau,comisia de spor si cultura e alcatuita din oameni care nu au nicio tangenta nici cu sportul,nici cu cultura si condusa de o persoana straina complet de ambele.Si tot la gafe,va rog sa treceti si spectacolul penibil de Anul Nou si asa zisa rabilitare a parcului de la ceas.Rusine,rusine,rusine.Ne asteptam la altceva.

  2. Ion Ion says:

    Din comisia de cultura,sanatate si sport face cumva parte si d-l Telegescu ?
    Daca da,cred ca el a fost initiatorul autopremierii !!! Ii place sa apara in fata si sa fie laudat….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *