Administratie publica

S-a scumpit gunoiul pentru populaţia şi firmele din Câmpina

În unanimitate! Aşa au votat consilierii câmpineni majorarea tarifelor la gunoiul menajer, în şedinţa ordinară care a avut loc astăzi. Noul preţ, valabil cu 1 ianuarie 2014, este de 8,32 lei/persoană/lună (fără TVA) – în cazul populaţiei (faţă de 8,02 lei cât era înainte) şi de 83,31 lei/mc (fără TVA) – în cazul persoanelor juridice.
Proiectul privind scumpirea gunoiului a fost iniţiat de Comisia de Administraţie Publică a Consiliului Local, la solicitarea operatorului de salubritate Floricon Salub, iar motivele invocate sunt următoarele: creşterea cu 6% a cheltuielilor cu muncă vie (ca urmare a creşterii, în două etape, a salariului minim garantat); majorarea taxei de depozitare în rampă de la 59,92 lei/tonă la 69,58 lei/tonă (fără TVA); punerea în funcţiune a unei noi tehnologii prin introducerea, în circuitul de exploatare a staţiei de transfer, a deşeurilor care diminuează unele cheltuielile materiale cum ar fi combustibilul sau piesele de schimb.
„Creşterea tarifului la gunoiul menajer este de doar 30 de bani pentru populaţie. Ar fi fost de 60 de bani dacă societatea Floricon nu ar fi realizat staţia de compactare a gunoiului, o investiţie foarte utilă. Aş vrea să precizez un lucru. Acest proiect privind tariful la gunoi nu aparţine unui partid sau altul. Toate partidele cu reprezentare în Consiliul Local au fost de acord cu proiectul. Şi încă ceva. Trebuie să ştiţi că încă mai sunt persoane în Câmpina care nu plătesc taxa de gunoi, ceea ce nu este normal. Nu este normal ca unii să plătească şi alţii nu. De aceea, eu cred că la nivelul Consiliului Local trebuie să găsim o soluţie pentru ca populaţia să plătească un tarif mic pentru gunoiul menajer, dar să plătească toată lumea!”, a afirmat preşedintele Comisiei de Administraţie Publică a CL Câmpina, consilierul liberal Daniel Ioniţă.

 

3 Comments

 1. ionel says:

  RUSINE CONSILIERI !!!!!!! imi este rusine cine „ma reprezinta”
  Consilierii din orasul in care nimeni nu face nimic pentru cetateni doar scumpesc preturile, fac aranjamente intre ei pentru binele lor. Nu-i mai intereseaza nimic decat propriile lor interese. Spera ca vom uita din partea mea nu.

 2. platitorul de taxe says:

  Niste … inscaunate de cetatenii ce au crezut in minciunile lor la alegeri care acum isi bat joc de viata chinuita a tuturor campinenilor.
  Reprezentantii Consiliului local si ai Administratiei locale ce voteaza majorari peste majorari , inca odata au dat dovada ca primeaza interesul partidului si nu respectarea legii si elaborarea proiectelor ce vin in ajutorul cetateanului. cocosat de biruri.
  Inca odata Floriconul le-a spalat creierii consilierilor .
  Asteptam o noua campanie electorala !

 3. Vasile says:

  Majorarea nu este mare dar ideea in sine este de plans.Inteleg proiectele pe care le are aceasta firma iar pentru a fi transpuse in realitate trebuie bani.De unde se vor lua,decat de la populatie.Acest oras micut ,cu oameni de isprava asteapta de la cei pe care i-a ales sa-i reprezinte,in speta primar si consilieri,sa gaseasca solutii pentru imbunatatirea vietii.Ori,si aceasta iarna a demonstrat ca sperantele noastre sunt desarte.Desi aceasta firma este platita pentru deszapezire,din cate am inteles,Campina este un oras lasat de izbeliste:nu ai unde parca o masina;strazile laturalnice sunt in mare parte blocate…ce sa mai discutam…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *