Social

Spitalele câmpinene au încheiat al treilea an consecutiv fără datorii

Spitale-CampinaAceasta este o veste bună, în condiţiile în care, înainte de 2011, ar fi fost greu de crezut că poate fi posibil aşa ceva, mai ales în cazul Spitalului Municipal Câmpina. Din 2011 încoace, problemele financiare ale spitalelor nu au mai fost atât de grave şi iată că 2013 este al treilea an consecutiv încheiat fără datorii. Un rol important în această situaţie îl are administraţia locală, care a alocat sume importante de la bugetul municipiului pentru spitalele câmpinene. Vă reamintim că administraţia locală a preluat cele două spitale la 1 iulie 2010. La momentul respectiv, datoriile vechi au fost şterse prin hotărâre de Guvern şi s-a pornit, practic, de la zero, încercându-se permanent să se ţină situaţia sub control, chiar dacă banii primiţi de la CAS sunt cu mult sub necesităţi. Trebuie menţionat şi faptul că, din 2011 încoace, la Spitalul Voila nu numai că nu există datorii, ci se obţine şi profit, lucru mai puţin obişnuit la o unitate sanitară. Iar în 2013, acest lucru s-a întâmplat şi la Spitalul Municipal.
„Cel mai important lucru este că nu avem datorii. Mai mult, am încheiat anul şi cu un plus la buget pentru că aveam de făcut plăţi de aproximativ 6 miliarde lei vechi, iar de la CAS aveam de încasat aproape 9 miliarde lei. Singura problemă rămâne cea a contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, care ne decontează lunar serviciile prestate pentru 740 de pacienţi, iar noi avem cam 1.000 de pacienţi internaţi pe lună. Diferenţa de bani o suportăm noi şi până acum ne-am descurcat. Sper să o facem în continuare”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.
De la bugetul local, în 2013, Spitalul Municipal a primit 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi) pentru cheltuieli de capital şi plata utilităţilor, iar Spitalul Voila – în jur de 600.000 lei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *