Administratie publica

Valea Doftanei: drumurile au fost deblocate la timp, dar copacii rupţi au lăsat fără curent electric 300 de gospodării din nordul comunei

V Doftanei 1Valea Doftanei, localitatea situată la cea mai înaltă altitudine dintre cele apropiate municipiului Câmpina, s-a confruntat cu mai multe probleme cauzate de ninsoarea şi viscolul din week-end-ul trecut. Din fericire, nu au existat zone izolate, însă intervenţiile autorităţilor locale au fost îngreunate de copacii rupţi , căzuţi pe carosabil. În unele zone, copacii au căzut peste cablurile electrice şi aproximativ 300 de gospodării, din nordul comunei, au rămas multe ore fără curent electric.
V Doftanei primar„Drumul principal, drum judeţean, a fost curăţat de firma angajată de Consiliul Judeţean, fiind responsabilitatea lor. Pe cei aproximativ 130 km de drumuri comunale am intervenit cu utilajele Primăriei, cu ajutorul firmelor locale, dar şi cu sprijinul localnicilor, astfel încât am reuşit să curăţăm aceste drumuri şi să nu avem gospodării izolate de nămeţi. Problemele au apărut din cauza căderii unor copaci. Nici pe drumul care face legătura între Câmpina şi comuna noastră, dar nici pe drumul judeţean din interiorul comunei, Romsilva nu prea şi-a făcut datoria şi nu a răspuns solicitărilor noastre repetate de a toaleta la timp copacii de pe marginea drumului sau de a-i tăia pe cei uscaţi. Acum, aceştia s-au rupt, iar în multe locuri au blocat drumul sau – mai grav – au rupt firele din reţeaua electrică. Drumurile le-am deblocat noi, copacii căzuţi fiind îndepărtaţi de pe carosabil, dar reparaţiile pentru repornirea alimentării cu energie electrică nu au depins de noi, ci de Electrica”, ne-a declarat primarul comunei Valea Doftanei, Ion Manea.
La Valea Doftanei a mai existat o problemă, mult mai delicată. Un localnic trebuia să ajungă urgent la Spitalul Municipal Câmpina pentru dializă. Din fericire s-au găsit soluţii, iar persoana respectivă a fost transportată la spital cu o maşină de teren.
V Doftanei 2 V Doftanei 4 V Doftanei 3

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *