Consiliul Local a alocat un milion de lei de la bugetul municipiului pentru introducerea unui sistem video de supraveghere în 13 intersecţii din localitate. Scopul – monitorizarea permanentă atât a traficului auto, cât şi a celui pietonal. Autorităţile mai speră ca, odată cu introducerea acestui sistem video, să fie depistaţi şi autorii unor infracţiuni de genul furturilor, tâlhăriilor, scandalurilor stradale etc. Un astfel de sistem video presupune servere, calculatoare, camere video de o rezoluţie foarte bună, o reţea de fibră optică şi altele. Imaginile filmate de aceste camere vor putea fi urmărite în timp real pe un monitor aflat la dispeceratul Poliţiei Locale Câmpina. Iată intersecţiile în care se vor monta camere video de supraveghere:
– intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Pictor Grigorescu
– intersecţia Bulevardului Culturii cu Carol I şi Calea Doftanei
– intersecţia Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia
– intersecţia Bulevardului Carol I cu străzile Sondei, Orizontului şi Schelelor
– intersecţia străzilor Calea Doftanei şi B.P. Hasdeu
– intersecţia străzilor Calea Doftanei şi Voila
– intersecţia străzilor Ecaterina Teodoroiu şi Zorilor
– intersecţia străzii I.H. Rădulescu cu Drumul Taberei şi Siretului
– intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada M. Kogălniceanu
– intersecţia Bulevardului Carol I cu 1 Decembrie 1918
– intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Siretului
– intersecţia străzilor Pictor Grigorescu şi Plevnei
– intersecţia străzilor Lt.col. Erou Oprescu Adrian şi Dr. Victor Babeş.
Câteva comentarii se impun, totuşi, la această decizie a administraţiei câmpinene. Nu este pentru prima dată când Consiliului Local repartizează bani de la buget (chiar mulţi) pentru monitorizarea video a intersecţiilor. S-a întâmplat şi în 2009, când s-au alocat 1,5 milioane lei pentru aceeaşi investiţie, care, însă, nu s-a mai concretizat. În prezent, în nici o intersecţie din Câmpina nu se monitorizează traficul, camera video de la Casa Cărţii fiind doar de decor.
Poate că, totuşi, acest nou proiect va fi pus în practică şi camerele video îşi vor demonstra utilitatea. Dacă vor fi doar cumpărate şi montate, fără ca apoi să aplice cineva vreo sancţiune pe baza înregistrărilor video, scopul nu va fi atins. Şi mai sperăm că nu se dau 10 miliarde de lei vechi de la bugetul local pentru un sistem care să facă treaba poliţiei. Cu alte cuvinte, chiar dacă va existe monitorizare video, agenţii de poliţie vor mai ieşi şi pe stradă.
Cred ca prima data trebuie reparate strazile si apoi montate camere,nu zic ca nu sunt utile,dar uitati-va la Calea Doftanei este praf si pulbere,cine ne plateste reparatiile la masini??
O chestie buna! Poate mai scapam de smecherasii care parcheaza ca nebunii..Strazile sunt in majoritatea lor renovate,de ce sa nu vedem si partile bune Robert?
De smecherasi nu scapam niciodata, mai ales de aia care fac raliu pe strazile orasului; cred ca stie toata lumea de ce, sunt pustani de bani gata inclusiv fii de politisti, pe aia poti sa*i filmezi nonstop ca tot nu patesc nimic. Pe mine altceva ma ingrijoreaza, nu spune nimeni dar in Campina sunt mai multe furturi si talharii, iti fura geanta ziua in amiaza mare si nu sare nimeni sa te ajute, nu se baga nimeni. Ma ingrijoreaza ca nu vezi nicaieri picior de politist, nici comunitar nici de la politia mare. Asta mi se pare o problema grava si vad ca dureaza de mai multa vreme fara sa ia cineva masuri.