Administratie publica

881.000 lei – cofinanţarea locală pentru cele trei proiecte importante, care urmează să se deruleze în municipiul Câmpina

Administraţia câmpineană a alocat de la bugetul municipiului 881.000 lei pentru cofinanţarea a trei investiţii importante, toate trei urmând să fie realizate cu fonduri europene. Suma menţionată mai sus reprezintă partea Câmpinei în derularea acestor proiecte. Vorbim despre reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare (prin HidroPrahova), reabilitarea conductelor de aducţiune şi transport şi modernizarea Policlinicii Municipale.
„Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova” este proiectul european a cărui punere în practică o aşteptăm de mulţi ani. Valoarea totală a acestuia se ridică la 162 milioane euro, din care Câmpina va beneficia de 8 milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare cu 25,5 km şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare deja existente, pe 1,72 km. De la bugetul Câmpinei, cofinanţarea acestui proiect înseamnă 329.000 lei. Potrivit viceprimarului Ion Dragomir, lucrările vor începe în primăvara acestui an şi se vor finaliza în toamna anului viitor.
„Reabilitare conductă aducţiune, conductă de transport şi reţele de distribuţie” este proiectul pentru care Câmpina va obţine finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului European (un milion de euro), cofinanţarea de la bugetul municipiului fiind de 200.000 lei. Proiectul se află în etapa de evaluare, până acum obţinând toate avizele necesare şi trecând cu bine de inspecţia Ministerului Dezvoltării şi Companiei Naţionale de Investiţii.
„Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Câmpina (Policlinica)” este cel de-a treilea proiect cu finanţare europeană, în valoare totală de aproximativ 11,4 milioane lei, din care Câmpina trebuie să asigure 352.000 lei. Proiectul a intrat în etapa de contractare, ultima înaintea semnării contractului de finanţare.

 

2 Comments

 1. orangebud says:

  daca aveti curiozitatea…. pe SEAP(e-licitatie.ro) la anunturi de atribuire gasiti ca hidro prahova a semnat contracte pentru urmatoarele contracte de lucrari:
  – anunt seap nr. 140891- CL5- apa canal Breaza-comarnic (din 21 firme participante doar 2 au fost admisibile)
  anunt. 140848- CL7- canalizare si statii pompare breaza (din 24 firme ofertante doar 1 este admisibila si implicit cistigatoare)
  anunt 141417- CL9- Baicoi-Urlati-Plopeni (din 27 firme doar 1 este admisibila)
  anunt 141418- CL8- Cimpina-Banesti-Valenii de Munte (din 25 firme doar 1 a reusit sa intocmeasca o oferta admisibila)- Cast SRL.

  deci, la hidroprahova (controlata de CJ- Cosma) se fac aceste 4 licitatii. depun un numar de 21-27 firme oferte pentru fiecare dar doar cite una este admisibila (probabil cea cu pretul cel mai mare), restul fiind eliminate artificial. De asemenea, unele din firmele participante au depus oferte pentru mai multe lucrari dar paradoxal o firma poatre face o oferta admisibila pentru o lucrare insa la celelalte lucrari nu poate fi admisibila.

  chestiile astea se vad din avion ca sint necurate…. daca sinteti curiosi cam cum se trucheaza o (de fapt patru) licitatie si care le sint metodele
  de fraudare puteti cere dosarele publice ale acestor licitatii…(nu ca vi le ar si da, dar n ar fi rau de incercat..)

 2. ionel says:

  Acum ceva timp, cand daca imi aduc bine aminte, s-a scumpit apa nesimtit de mult s-au facut justificari de genul: trebuie sa facem investitii avem nevoie de bani pentru investitiile viitoare. Acum se cauta finantari de peste tot, pretul apei are in calcul o parte pentru investitii. Sa vedem cand o vor scumpi si ce motive vor invoca.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *