Administratie publica

Bugetul Câmpinei pentru 2014 = 76,52 milioane lei. Veniturile proprii reprezintă 70% din suma totală

CL CampinaLa sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate bugetul municipiului pentru 2014. Un buget ale cărui venituri sunt estimate la 76.521.000 lei, ceva mai reduse faţă de anii precedenţi, când se includeau şi sume mai mari pentru proiectele europene aflate atunci în derulare. În plus, conform Legii finanţelor publice locale, dacă gradul de colectare a veniturilor a fost, în anul precedent, sub 97%, în noul an bugetul trebuie fundamentat la nivelul veniturilor din anul anterior. Acest lucru s-a întâmplat şi la Câmpina, unde în 2013 gradul de colectare a veniturilor proprii a fot de 87% – de la populaţie şi de 96,15% – de la agenţii economici. Aşadar, în 2014, Câmpina are un buget de 76.521.000 lei, iar principalele surse de venituri la bugetul municipiului sunt:
veniturile proprii (52.078.666 lei, din care jumătate reprezintă cota aferentă din impozitul pe venit), la care se adaugă sumele defalcate din TVA, subvenţiile de la bugetul de stat pentru ajutorul de încălzire şi împrumutul bancar de 6 milioane lei, aprobat anul trecut pentru reabilitarea batalului, dar neutilizat din cauza schimbării metodologiei de decontare a cererilor de rambursare. Acum, Direcţia Economică face demersurile necesare pentru schimbarea destinaţiei acestui credit şi accesarea lui efectivă în acest an.
La categoria veniturilor proprii, care reprezintă cea mai importantă sursă de „alimentare” a bugetului local, intră, pe lângă cota din impozitul pe venit, taxele şi impozitele locale pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, veniturile din concesiuni şi închirieri, valorificări de bunuri, donaţii şi sponsorizări.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *