Administratie publica

DNA cere încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma

Vlad CosmaUPDATE – În urmă cu puţin timp, DNA a anunţat reţinerea pentru 24 de ore, în acelaşi dosar, a lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a demarat procedurile prevăzute în Constituţia României şi Regulamentul Camerei Deputaţilor privind arestarea preventivă a deputatului Vlad Cosma, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență. Astfel, cererea şefului DNA şi raportul procurorilor au fost trimise ministrului Justiţiei, care trebuie să ceară preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea ca Vlad Cosma să poată fi arestat preventiv.

Iată motivele pentru care procurorii cer Camerei Deputaţilor acordul pentru arestarea preventivă a deputatului prahovean, aşa cum au fost ele prezentate de DNA:
„Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Cosma Vlad Alexandru ar fi săvârșit o infracțiune de corupție, în mod repetat, pe parcursul unui interval de timp însemnat și că ar fi primit sume semnificative de bani, ce constituie obiectul infracțiunii investigate. Modul și circumstanțele în care inculpatul ar fi ăvârșit infracțiunea reținută în sarcina sa sunt de natură de a aduce atingere gravă unui climat economic și concurențial corect, de care trebuie să se bucure agenții economici participanți la efectuarea unor lucrări finanțate de la bugetul de stat.
Funcțiile ocupate de inculpatul Cosma Vlad Alexandru potențează gradul de pericol social al faptelor de corupție săvârșite. În raport cu art. 5 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului și art. 23 din Constituție, măsura lipsirii de libertate a unei persoane se poate dispune atunci când există motive verosimile că s-a săvârșit o infracțiune sau există motive temeinice de a se crede în posibilitatea săvârșirii unei noi infracțiuni, fiind necesară astfel pentru apărarea ordinii publice, a drepturilor și libertăților cetățenilor, desfășurarea în bune condiții a procesului penal.
Analiza acestei condiții în raport cu natura faptelor reținute în sarcina sa, persoana și conduita inculpatului, reacția opiniei publice și rezonanța faptelor denotă că în speță sunt îndeplinite exigențele pentru a putea fi dispusă privarea de libertate”.

 

4 Comments

 1. JailTime says:

  Era si cazul!

 2. PAUL says:

  NICI O GRIJA IL SCAPA TATA………….
  MI-E SARBA CA TRAIESC INTR-O TARA CU ASEMENEA „OAMENI”(DAR ASTIA NU POT FI NUMITI „OAMENI” CI … PENALE).
  GARANTEZ CA DNA NU VA PRIMI INCUVINTAREA PENTRU ACEASTA ARESTARE
  SA DEA DUMNEZEU SA MA INSEL DAR NU PREA CRED.

 3. STAN says:

  FAMILIA COSMA ,ASA ESTE,SUNT NISTE …,VAD CA DNA-ul DOVEDESTE TREABA ASTA,CE ZICETI DE FAMILIA ANGHEL FLORIN SI FISU,NU SUNT IN ACEIASI SITUATIE?EXEMPLE DE … IN PRAHOVA SUNT CU MIILE.VEDETI CAPII PNL DIN CAMPINA SI PLOIESTI,ETC.SUCCES DNA.

 4. toma says:

  Cum era sloganul USL din campaniile trecute: Cel mai cinstit guvern? Are dreptate Paul, o tara plina de penali.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *