De la bugetul municipiului Câmpina, bisericile vor primi şi în acest an o sumă importantă – 150.000 lei, adică 1,5 miliarde lei vechi. Săptămâna trecută a fost aprobată suma totală şi urmează să fie supus votului consilierilor, la viitoarea şedinţă, un proiect privind repartizarea acestor bani pe parohii. Banii pentru cultele din Câmpina reprezintă un subiect aparte. Aşa a fost mereu, având în vedere că, de ani de zile, bisericile primesc fonduri substanţiale de la bugetul local. De această dată, însă, subiectul este şi mai interesant pentru că readuce în atenţie discuţiile de anul trecut şi, mai ales, o comisie înfiinţată cu mare tam-tam.
În primăvara anului trecut, când s-au aprobat banii pentru biserici, noua majoritate din Consiliul Local Câmpina (USL-PPDD) a comentat puternic subiectul, principala nemulţumire fiind aceea că se dau bani mulţi şi nu se ştie cu exactitate pentru ce. Discuţiile au fost intense, vehemente, iar până la urmă s-a decis să se înfiinţeze o comisie de verificare a lucrărilor care se realizează la biserici din bani publici. Componenţa comisiei: viceprimarul Ion Dragomir (PSD) şi consilierii locali Daniel Ioniţă (PNL), Adrian Piţigoi (PP-DD), Horaţiu Zăgan (PSD) şi Viorica Stănică (PP-DD). Acum, la aproape un an de la constituire, aflăm că această comisie nu s-a întrunit nici măcar o dată, lucru confirmat de o parte dintre membrii. De verificarea lucrărilor, a modului în care s-au folosit banii de la bugetul local, nici nu mai vorbim. În plen e uşor de vorbit, de criticat, de făcut comisii. Pe teren e mai greu…
Totuşi, Consiliul Local a făcut o greşeală atunci, în 2013. Conform discuţiilor din plen, s-ar fi dorit o comisie similară celei de la şcoli. O comisie la care să ajungă propunerile de lucrări din partea preoţilor parohi, iar comisia să stabilească oportunitatea respectivelor lucrări şi suma necesară. Aceasta era ideea de bază. Numai că, lansaţi în discuţii aprinse şi contre politice, consilierii au aprobat o comisie de verificare a lucrărilor efectuate la biserici din bani publici. Anul acesta, problema ar putea fi remediată, s-ar putea reveni la ideea de bază, s-ar putea modifica denumirea şi obiectul de activitate al comisiei. Chiar dacă 2014 este an electoral şi se spune că în anii electorali e bine să nu-i superi pe preoţi.
Aceasta coalitie, USL, a promis multe, dar n-a rezolvat nimic. Unde sunt locurile de munca promise de deputatul USL Guran? Unde sunt autostrazile? Unde sunt reducerile de impozit si CAS? Minciuni gogonate!
Habar nu au ce au votat. Au vrut sa schimbe tot, pe toti, dar nu mai stiu ce au facut. Sau popa Ieseanu i-a luat la afuriseala.
Consilierii locali stiu cate pacate au si nu pot intre in biserica , le este frica sa nu -i ia vreun Sfant si sa nu-i mai lase in libertate sa pacatuiasca in continuare.Dumnezeu sa-i ierte!
Erau Usl cu Ppdd pe val, nu mai era nimeni ca ei porniti sa faca dreptate si sa imparta chipurile cu cap banii publici. Dupa o vreme li s-a luat, ca e tare gustos cascavalul. Daca ii iei repede, consilierii nostrii nu cred ca stiu cate biserici sunt in oras.