Administratie publica

Mircea Cosma va fi cercetat în libertate, sub control judiciar. Iată soluţia pronunţată de Instanţa Supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în această seară, ca preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Asta, deşi procurorii DNA au prezentat Instanţei Supreme propunerea de arestare preventivă, pentru 29 de zile, Cosma fiind acuzat de trafic de influenţă. Avocaţii lui Mircea Cosma au cerut Înaltei Curţi să dispună fie cercetarea în libertate a clientului lor, fie arestul la domiciliu în cazul în care se admite cererea procurorilor, întrucât Mircea Cosma are probleme cardiace grave. Până la urmă, Instanţa Supremă a decis ca preşedintele CJ Prahova să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.
Ce înseamnă acest lucru? După cum reiese din decizia Înaltei Curţi, „în baza art. 215 alin. 1 Cod procedura penala, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte următoarele obligaţii :
a) să se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de câte ori este chemat;
b) sa informeze de îndata organul judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;
c) sa se prezinte la organul de politie în a carui circumscriptie locuieste, respectiv Politia Municipiului Ploiesti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat.
În baza art. 215 alin. 2 Cod procedura penala, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie sa nu comunice cu ceilalti inculpati cercetati în dosar, respectiv Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Razvan si Cosma Vlad Alexandru, cu denuntatorii Dumitru Ion, Palada Costin Gimi si Onea Nicolae. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedura penala, atrage atentia inculpatului COSMA MIRCEA ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor care îi revin, masura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive.

În ceea ce-l priveşte pe directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, şi el inculpat în acelaşi dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, din 12 februarie 2014 până la 13 martie 2014.

2 Comments

  1. Emil Panait says:

    Palada de la Cast e denuntator??? Pe bune? Mi se pare socant si de aia nu mi vine sa cred asa ceva, nu zic ca ati scris gresit s=dar e SOCANT!

  2. Lenesu' says:

    Am ajuns sa-mi fie scarba!!! Palada asta musca , ca un caine turbat, mana care l-a hranit!!! Adevarul e ca l-au hranit prea multe maini, a luat si de la Cosma, si de la Tiseanu, si de la Anghel si… de la altii, nu de pe-aicea, dar a tot luat! l-or fi prins aia cu cine stie ce hotii si, ca sa isi scape pielea, a zis ca ii vine pe Cosma (cei doi)… Chiar e credibil Palada asta? ca sa nu mai vorbim de ceilalti denuntatori, care probabil erau acuzati de trafic de persoane, sau furturi din posete…:D
    Problema e alta: sa vedeti voi ca fraierii or sa ii dea de lucru in continuare lui Palada, de frica sa nu cumva sa sara sa muste iara, sau ca multumire ca l-a turnat pe Cosma

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *