Administratie publica

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, reţinut 24 de ore de procurorii DNA

Mircea CosmaProcurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus, astăzi, reţinerea pentru 24 de ore a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. După o audiere prelungită, Mircea Cosma a ieşit din sediul DNA cu o eşarfă în jurul mâinilor, probabil pentru a ascunde cătuşele şi urma să fie transportat în arestul preventiv de la Câmpina. Procurorii DNA au emis mandat de reţinere, iar mâine, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, vor cere arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Conform comunicatului de presă remis de DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de „suspectul Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova” şi „inculpatul Vlad Alexandru Cosma, deputat în Parlamentul României” (fiul lui Mircea Cosma), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Potrivit DNA, în perioada 2012-2013, Vlad Cosma, împreună cu o persoană apropiată, a pretins şi primit de la reprezentanţii mai multor societăţi comerciale importante sume de bani (peste 4,4 milioane lei) disimulate sub forma unor lucrări subcontractate fictiv către două firme pe care aceştia le controlau.
„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele C J Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină, de la instituția publică, lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, supraevaluate, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând „comisioanele” conform înțelegerilor cu cei doi inculpați. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații”, se menţionează în comunicatul DNA.

Şi Vlad Cosma a fost chemat astăzi la DNA, unde a fost audiat de procurorii anticorupţie.

 

4 Comments

 1. Sergiu says:

  In sfarsit…Sper ca aceeasi soarta sa o aiba si actualul guvern,in special domnul Victor Ponta

 2. toma says:

  cum era sloganul USL? USL-dreptate pana la capat? sau USL-cel mai cinstit govern? bravo DNA!

 3. Dan says:

  BRAVO D N A !!!

 4. Toyo says:

  Fura astia de la PSD la Ploiesti ca-n codru..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *