Administratie publica

Primăria Câmpina cere societăţii Apasco să participe financiar la închiderea rampei ecologice de la Băneşti

Horia TiseanuVă informam recent că administraţiile locale din Câmpina şi Băneşti s-au asociat cu Consiliul Judeţean Prahova în vederea demarării operaţiunilor de închidere a rampei ecologice de la Băneşti. Costurile totale pentru această operaţiune depăşesc 6 milioane lei, adică 60 miliarde lei vechi, sumă care trebuie plătită de la bugetele Consiliului Judeţean, municipiului Câmpina şi comunei Băneşti. Primăria Câmpina consideră, însă, că şi Apasco Măneciu trebuie să dea bani pentru închiderea rampei, de vreme ce instanţa de judecată a decis că societatea respectivă nu poate ieşi din asociere, deci rămâne acţionar la rampă.

„Am trimis o notificare soietăţii Apasco Măneciu prin care îi solicităm să participe financiar la operaţiunile de închidere a rampei ecologice. Considerăm normal acest lucru în condiţiile în care noi am câştigat procesul împotriva societăţii Apasco, iar instanţa a decis că Apasco rămâne asociat la rampă. Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă, aşa că această societate nu mai poate da înapoi”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Vă reamintim că Apasco Măneciu a administrat mulţi ani rampa de la Băneşti, iar în 2008 a anunţat că vrea să se retragă din asociere şi i-a dat în judecată pe ceilalţi acţionari pentru recuperarea a peste 40 miliarde lei vechi. O sumă care, în opinia conducerii Apasco, ar reprezenta contribuţia acestei societăţi la realizarea şi administrarea primei alveole a rampei ecologice, precum şi costurile unor reparaţii efectuate prin anul 2005. Ulterior s-a ajuns ca suma să crească la 57,8 miliarde lei vechi. Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Băneşti şi Consiliul Judeţean au câştigat procesul, sentinţa finală pronunţându-se în octombrie 2013.

Închiderea rampei de la Băneşti este impusă de Agenţia pentru Protecţia Mediului în conformitate cu acordurile încheiate de România cu Uniunea Europeană. Până acum, s-au realizat studiul geotehnic şi studiul de fezabilitate, iar apoi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru închiderea rampei. Urmează realizarea proiectului tehnic, detaliile de execuţie, documentaţia pentru autorizaţia de construire şi întocmirea caietelor de sarcini.

1 Comment

  1. vlad says:

    D-le Tiseanu de ce nu luati masuri cu firma Floricon ? o parte din gunoiul meneajer se deverseaza de aceasta firma chiar in spatele firme Floricon si EdilConst in continuarea str.Obor.Chiar nimeni din primarie nu vede ce face aceasta firma care acum doi ani a distrus plantatia de duzi ???Poate nu stiti dar aceasta firma e facuta pe domeniul public adica pe str Obor.Poate imi dati si un raspuns.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *