Administratie publica

Spitalul Municipal Câmpina ar putea obţine bani europeni pentru neutralizarea deşeurilor medicale

Spitalul Municipal CampinaSpitalul Municipal Câmpina a primit în administrare, de la Consiliul Local, un spaţiu de 120 mp, situat în incinta instituţiei (în curtea interioară), în vederea amplasării unei staţii de neutralizare a deşeurilor medicale. Această staţie ar putea fi achiziţionată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect privind neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească. Proiectul a fost depus la Ministerul Sănătăţii şi la Autoritatea de Management POS Mediu, iar spitalului câmpinean i s-a cerut dovada că are în administrare spaţiul necesar staţiei de neutralizare a deşeurilor.
După cum se ştie, spaţiile din incinta spitalelor şi şcolilor aparţin administraţiilor publice, care le pot da în administrare instituţiilor respective, atunci când este nevoie, lucru care s-a întâmplat şi acum, în cazul Spitalului Municipal.
În prezent, pentru deşeurile medicale spitalul are un contract cu o firmă privată, care ridică şi distruge aceste deşeuri. Pentru serviciul prestat, Spitalul Municipal plăteşte 6.000 lei pe lună firmei respective.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *