Social

Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa, la prima ieşire oficială în public

Asociatia cartierelor 1În această seară, la Casa Tineretului, a avut loc prima şedinţă publică a Asociaţiei Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa din municipiul Câmpina. Este vorba despre o asociaţie înfiinţată de mai multă vreme, prima de acest tip din România, dar care a devenit activă de puţin timp. Iar în această seară, locuitorii celor două cartiere au fost invitaţi la şedinţa Asociaţiei, unde au primit informaţii despre această structură, despre scopul şi obiectivele sale şi unde au avut posibilitatea să-şi spună problemele şi să adreseze întrebări. Au răspuns invitaţiei în jur de 60 de persoane, nu foarte multe în raport cu numărul familiilor din cele două cartiere (aproximativ 2.500), dar, după cum ştiţi, vorba se duce şi la următoarea întrunire s-ar putea să avem o surpriză şi să se umple sala.
Iniţiatorii acestei asociaţii sunt cinci locuitori ai zonei, persoane cunoscute, unele dintre ele deţinând chiar funcţii publice, la un moment dat: Gheorghe Tudor, Victor Bercăroiu, Mihai Anastasescu, Adrian Alexandru şi Iulian Papuc. Invitat la şedinţa asociaţiei – primarul Horia Tiseanu.

Despre Asociaţia Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa
Gheorghe Tudor (fost primar al municipiului, în prezent consilier local): „Suntem o asociaţie civică, apolitică, ale cărei principale obiective sunt îmbunătăţirea vieţii locuitorilor, apărarea intereselor comunitare ale cetăţenilor din cele două cartiere, stabilirea unei relaţii permanente cu administraţia locală, rezolvarea problemelor mai mici sau mai mari cu care ne confruntăm la nivel de cartier”.
Iulian Papuc (om de afaceri): „Nu facem politică şi nu vom susţine vreodată interesele vreunui partid. Nu le cerem cotizaţii membrilor asociaţiei şi doar dacă vrea cineva să sponsorizeze acţiunile noastre, atunci e binevenit. Vom organiza întâlniri cu locuitorii, vom vorbi despre problemele de care ne lovim în cartierele noastre, vom face toate demersurile pentru rezolvarea lor, dar vom avea şi altfel de activităţi, să le spunem de socializare. Iar prima acţiune de acest gen va fi de Florii, la iarbă verde”.

Despre problemele locuitorilor
După introducerea de rigoare a membrilor Comitetului de Iniţiativă, rând pe rând au luat cuvântul cetăţenii. De la probleme să le spunem minore (coteţele din curtea vecină sunt prea aproape de gard, afumătoarea vecinului deranjează, maşinile musafirilor vecinilor blochează trotuarele, prea multe petreceri în week-end) s-a ajuns la lucruri serioase şi foarte serioase: lipsa canalizării; înfundarea canalizării, acolo unde ea există; presiune foarte scăzută la apă zile la rând; deşeuri aruncate aiurea, pe domeniul public; probleme cu deszăpezirea; lipsa pubelelor pentru colectare selectivăa deşeurilor; ridicarea cu mare întârziere a deşeurilor vegetale; câinii maidanezi, dar şi câinii lăsaţi liberi de stăpâni, pe stradă; lipsa iluminatului public în zona caselor ANL; întreruperea frecventă – de câteva ori pe zi – a alimentării cu energie electrică a locuinţelor, lucru care a condus la distrugerea aparaturii electrocasnice la mai multe familii.
Asociaţia preia toate aceste probleme şi îi va reprezenta pe cetăţeni în faţa celor care ar putea rezolva aceste probleme.
În general, oamenii s-au arătat mulţumiţi de constituirea Asociaţiei Cartierelor Muscel şi Câmpiniţa. Important este ca această asociaţie să-şi atingă scopul, să se lupte pentru rezolvarea problemelor locuitorilor şi să nu se transforme într-un tribunal al cartierelor.
Asociatia cartierelor 2 Asociatia cartierelor 3

13 Comments

 1. George T. says:

  Din ce am citit, s-a vorbit..ca se auda lumea vorbind. Ceva practic?

 2. Rapold says:

  O initiativa laudabila! In dreapta fotografiei langa dl Gheorghe Tudor, recunosc o personalitate a urbei noastre in domeniul economico-financiar, care in articol nu este amintit, probabil ca autorul nu-l cunoaste pe dl ec. Constantin Valerica, expert contabil si presedintele CECCAR Ph., auditor, consultant fiscal, evaluator, etc. si de aceea fac eu aceasta complectare.

 3. alina says:

  nu vad rostul acestei asociatii.scopul cred ca e altul , unul in favoarea celor care au infiintat asta. o sa vedem mai tarziu cum o sa-si dea arama pe fata.

 4. elvis arghir says:

  Foarte frumos , nu vad insa nici un cetatean simplu si neafiliat politic …
  Apropo , si eu stau pe Campinita , ca multi altii, si nu am auzit de aceasta asociatie . Din cate stiu nici pe Muscel nu a auzit nimeni de ea …

 5. ionel says:

  O noua asociatie care urmareste implementarea unor programe edilitare din fonduri europene o actiune laudabila pentru viitorul acestei zone.
  In continuare trebuie sa apara si in alte cartiere ale orasului noi asociatii de acest gen. Bravo!!!!

 6. horia says:

  sa se puna bariera la lac,sa avem taxa cand mergem pe Muscel.Probabil se plictiseau,nu aveau ce face acasa.Sau vor sa faca un oras numai al lor.Cum sunt delimitate cartierele astea?sa stie si lumea de unde pana unde tin

 7. marius says:

  asa cum exista in cartierele de blocuri Asociatii de proprietari,se pot infiinta Asociatii de locuitori pe cartiere,strazi,etc,asociatii care au un Scop care se declara in Actul constitutive,deci este public

 8. ionut says:

  De ce nu au constituit o Asociatie de Proprietari si alti oameni din acest oras? Pentru ca nimeni nu s-a gindit la asa ceva! Un om simplu nu se gindeste decit la nevoile zilnice carora nu le poate face fata ! Cine sint cei ce au infiintat o asa zisa ” asociatie de proprietari” ! Au cerut acesti oameni acordul proprietarilor din cele doua cartiere ???? Nici vorba de asa ceva!!!! Mizeaza doar pe lipsa de informare a oamenilor.. …. Se respecta dreptul la proprietate? Cei ce au infiintat asa ceva unic in Romania urmaresc doar avantaje personale, dupa umila mea parere: ca tot ce se construieste in cartier sa aiba avizul lor!!! Propun sa infiintam si noi vechii proprietari o asociatie a Cartierelor Campinita -Muscel pentru ca noi avem tot dreptul sa o facem! Sintem oameni simpli care locuim de o viata in aceste cartiere si pina acum nu am auzit de asa ceva! Nu vom fi de acord sa infiintam ceva de care nu avem nevoie!!!!!!!!! E clar ca exista un interes meschin pentru a infiinta aceasta Asociatie!

 9. horia says:

  facem pariu ca unul care sta in prezidiu vrea sa candideze la Primarie?

 10. Ioana Damian says:

  Asociatii de cartier exista in orase mari din mai multe tari europene si functioneaza ca o interfata intre locuitori si autoritati. Nu se mai duce tanti Maria sau nenea Gheorghe sa stea la usa primarului pentru diferite probleme pe care le au in cartier ci se intalnesc reprezentantii asociatiei cu autoritatea din orasul respectiv. Sa stiti ca e normal si civilizat atata vreme cat nu intervine politicul intr-un astfel de demers.

 11. George T. says:

  Mi se pare o chestie fix politica…prea s-a facut inainte cu 2 luni de la alegerile pentru euro.

 12. gigiDeLaGaze says:

  Dupa ce ca implicarea sociala din Romania (si, implicit, din Campina) e aproape ZERO, mai apar si tot felul de contestatari la orice initiativa civica.

  De-aia suntem aici, pentru ca de fiecare data cand cineva incearca sa faca ceva, se gasesc 10 sa-i distruga ideea. Si de-aia o sa ramanem cu gunoaiele pe platou, canalizarea infundata si penele de energie.

  Va multumim, cetatenilor!

 13. gigiDeLaGaze says:

  Dar in fine, oamenii de aici nu stiu diferenta dintre o asociatie (ONG) si un partid politic…. de fapt cred ca nu stiu diferenta dintre om politic si om activ social si civic….

  Pentru voi, orice om cu initiativa e om politic.. dar sa stiti ca ne-am adus singuri in situatia asta. Cum? LASANDU-I PE OAMENII POLITICI SA AIBA INITIATIVA SI OMORAND DIN FASA ORICE INITATIVA CIVICA.

  In fine, probabil n-ati inteles multe din ce am scris, nici nu ma astept, sunt dezamagit.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *