Astăzi, de Buna Vestire, când se sărbătoreşte şi Ziua Poliţiei Române, la Câmpina s-a derulat campania „Trăieşte frumos! Trăieşte sănătos! Trăieşte liber!”, iniţiată de Poliţia Locală şi organizată cu sprijinul Poliţiei Municipale şi a Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”. Este vorba despre o campanie de informare a liceenilor cu privire la consecinţele consumului de alcool şi droguri.
La sediul Poliţiei Locale s-au întâlnit reprezentanţi ai celor trei instituţii menţionate mai sus şi, împreună cu primarul Horia Tiseanu, au stabilit „echipele de lucru” care au mers apoi la cele cinci licee din Câmpina. La fiecare unitate de învăţământ li s-a vorbit elevilor despre pericolul pe care îl reprezintă alcoolul şi drogurile, despre riscul unui anturaj nepotrivit, despre importanţa comunicării cu familia, profesorii, medicii, poliţiştii, despre cât de uşor se poate ajunge de la consumul din curiozitate la dependenţă. Elevilor li s-au oferit şi materiale informative, flyere cu mesaje clare anti-drog şi anti-alcool.
Primarul Horia Tiseanu, directorul Poliţiei Locale – Carmen Gheorghe şi şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale – Gabriel Bădiceanu au mers la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, unde s-au întâlnit cu liceeni din clasele a IX-a şi a XI-a.
„Am iniţiat această campanie de informare în primul rând pentru că noi considerăm foarte importantă comunicarea directă cu tinerii. Pentru ca ei să vină spre noi atunci când au o problemă, trebuie ca mai întâi să ne cunoască şi să ştie că pot conta pe noi. Tentaţiile sunt mari în rândul tinerilor şi de aceea trebuie ca ei să ştie la ce se expun, cât de mare este pericolul consumului de alcool şi de droguri, cât de grave sunt consecinţele. Poliţia Locală Câmpina, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local, Poliţiei Municipale şi Şcolii de Poliţie, a mai organizat astfel de campanii de informare şi intenţionăm să mai avem astfel de acţiuni tocmai pentru a-i convinge pe tineri că nu trebuie să le fie frică să vorbească despre aceste probleme şi nici să ceară ajutor sau să ajute, la rândul lor”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Câmpina, Carmen Gheorghe.
O initiativa foarte buna si laudabila. Totodata, este nevoie de astfel de actiuni initiate de catre ONG-uri si nu numai in licee, ci si in scolile generale. Din pacate, acest fenomen al utilizarii drogurilor incepe din ce in ce mai des sa aiba loc inca din timpul scolii generale – clasele 7-8
Orice inceput este binevenit si felicitari initiatorilor!
Bravo Primariei Campina!