O delegaţie din oraşul Cimişlia (Republica Moldova) s-a aflat la Câmpina pentru două zile, iar perioada aleasă nu a fost deloc întâmplătoare. La 27 martie 2014 s-au împlinit 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, iar acest eveniment a fost marcat la Câmpina printr-un simpozion mai amplu, organizat de administraţia locală în parteneriat cu Asociaţia „Cultul Eroilor” şi intitulat „Basarabia, pământ românesc”. Din delegaţia de la Cimişlia au făcut parte, pe lângă primarul Gheorghe Răileanu şi alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, mai mulţi veterani ai războiului din Transnistria, din 1992, membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din oraşul basarabean.
De altfel, această vizită a fost intermediată de asociaţia similară din Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, rezerviştii câmpineni vizitând Cimişlia în luna iulie a anului trecut.
La Câmpina, delegaţia de la Cimişlia s-a întâlnit cu primarul Horia Tiseanu, a participat la simpozionul menţionat mai sus şi apoi a fost prezentă la prima parte a şedinţei Consiliului Local Câmpina. Între administraţiile locale din Câmpina şi Cimişlia se doreşte stabilirea unei relaţii de colaborare de lungă durată, eventual chiar şi o înfrăţire între cele două localităţi.
Oraşul Cimişlia este situat în sudul Republicii Moldova, în raionul cu acelaşi nume, la aproximativ 50 km de capitala Chişinău. Are în jur de 13.000 locuitori şi este reşedinţa Regiunii de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova.
Basarabia e pamant romanesc si nimic nu va schimba acest lucru. Suntem alaturi de cei de acolo!
Activitatea in sine este de apreciat.Totusi,nu vad un merit deosebit al d-lui Dula in acest sens,atata timp cat respectivul manifesta o aroganta ,dupa parerea mea iesita din comun.Cel putin apropierea fata de fostii colegi de breasla ar trebui sa fie de luat in calcul …
Rugaminte – daca aveti ceva de impartit cu dl Marian Dula, ar trebui sa o faceti in particular, fata in fata, mai ales ca, suntem siguri, va cunoasteti de ani buni. Lamuriti-va in particular problemele, barbateste, iar pe campinaph.ro intrati doar sa cititi stirile si sa comentati despre subiectul in sine, nu despre altele. Multumim.
Aveti perfecta dreptate.Nu m-am putut abtine.Incerc sa fac,cum este si corect aprecieri pe marginea subiectului in sine.
Va rog sa-mi permiteti cateva completari. Delegatia de la Cimislia-Basarabia a onorat invitatia la Campina exact in ziua evenimentului de acum 96 de ani fapt ce mi se pare demn de subliniat. La simpozionul consacrat acestui eveniment – activitate desfasurata in incinta Casei de Cultura „Geo Bogza” – emotionante alocutiuni au apartinut Primarului municipiului Campina, domnul Horia Tiseanu, Primarului orasului Cimislia, domnul Gheorghe Raileanu, consilierului orasanesc Iurie Raileanu, veteranului Gheorghe Balaban, si domnului senator Traian Mocuta. O veritabila si extrem de interesanta lectie de istorie a pamantului romanesc numit Basarabia a fost oferita de domnul prof. dr. Gheorghe Rancu. Nu poate fi ignorata minunata prestatie a grupului folcloric „Braduletul” al Colegiului Tehnic Forestier Campina A doua zi, la Bucuresti, delegatia basarabeana a vizitat Muzeul Militar National si cu deosebita atentie a fost inconjurata de personalul acestei institutii. La urmatorul obiectiv vizitat, Muzeul Cercului Militar National – acesta micuta delegatie romaneasca (de pe malul stang al Prutului) a fost intampinata si insotita de importante personalitati civile si militare. Apelativul „fratilor romani” era deja consacrat. Pentru spiritul organizatoric al „moderatorului” Marian Dula cu totii au avut numai cuvinte de lauda. Personal, eu am avut onoarea sa particip si la Campina si la Bucuresti, iar in memoria aparatului meu am zeci de imagini doveditoare a meritelor tuturor celor care s-au straduit ca actiunea sa fie un succes. Cu deosebit respect, de la Ploiesti – eu – Ioan Vulpoiu