Administratie publica

Cum explică Distrigaz Sud reparaţiile de mântuială ale străzilor pe care s-au executat intervenţii

Distrigaz 1Nu de puţine ori s-a întâmplat ca în municipiul Câmpina să fie sparte străzi proaspăt asfaltate pentru a se interveni la conducta de gaze sau la branşamentele acesteia. Vorbim despre aşa-numitele intervenţii de urgenţă sau avarii, cum spun reprezentanţii Distrigaz, adică lucrări neprogramate. Uneori, aceste intervenţii de urgenţă durează câteva zile, iar marea problemă este aceea că, după finalizarea lucrărilor, carosabilul nu este readus întotdeauna la forma iniţială. Reparaţiile sunt de mântuială, strada rămâne denivelată şi nu răspunde nimeni pentru asta. Subiectul nu este nou, dar revenim asupra lui pentru a preciza şi punctul de vedere al societăţii Distrigaz Sud, pe care l-am solicitat în baza Legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public.
Ei bine, Distrigaz recunoaşte că există unele probleme la acest capitol, adesea ele fiind cauzate de firmele subcontractoare.
„Durata medie de intervenţie în cazul unui defect pe reţeaua de distribuţie de gaze naturale este de 6 zile. Lucrările de asfaltare ulterioare intervenţiei sunt realizate de firme subcontractoare ale Distrigaz Sud Reţele, iar compania noastră este direct interesată ca lucrările contractate să se efectueze conform planificărilor şi să fie de calitate, astfel încât să nu ni se creeze nici un prejudiciu de imagine. Trebuie, însă, avut în vedere că unii subcontractori utilizează adesea, în mod abuziv, panouri cu semnalistică specifică lucrărilor de gaze pentru a semnaliza lucrări ale altor companii de utilităţi. Distrigaz Sud Reţele colaborează în permanenţă cu primăriile în vederea armonizării planurilor de investiţii şi coordonării lucrărilor însă, accidental, se poate întâmpla să fim obligaţi să intervenim pe o stradă recent asfaltată pentru a remedia un defect”, se menţionează în răspunsul transmis pentru campinaph.ro de Distrigaz Sud Reţele.
Cu alte cuvinte, Distrigaz execută intervenţia la conducta de gaze şi subcontractează altor firme lucrarea de reparare a străzii/trotuarului. Iar firmele subcontractoare sunt cele care nu-şi fac bine treaba. Mai mult, folosesc şi panourile Distrigaz pentru semnalizarea altor tipuri de lucrări. O informaţie interesantă, care ne-ar fi putut amuza, până la urmă, dacă la mijloc n-ar fi fost banii noştri, maşinile noastre, oraşul nostru. Pentru că strada spartă şi prost reparată a fost asfaltată iniţial din banii de la bugetul Câmpinei, iar problema reparaţiilor de mântuială nu este de ieri, de azi. Cineva trebuie să verifice, cineva trebuie să-şi asume răspunderea, cineva trebuie să găsească o soluţie…

În ceea ce priveşte repararea unor străzi pecare s-au executat lucrări la reţeaua de gaze în toamna anului trecut, Distrigaz Sud Reţele precizează că „lucrările de asfaltare au fost întrerupte pe perioada rece, din cauza condiţiilor meteo. Estimăm că ele vor fi reluate la începutul lunii viitoare şi ne cerem scuze pentru disconfortul creat locuitorilor oraşului Câmpina în acest răstimp”.
Distrigaz 2 Distrigaz 3

4 Comments

  1. Toyo says:

    Cine se ocupa din Primarie de drumuri? Vicele, nu? De ce nu merge pe strazi sa stea sa se ocupe? Ce rusine…

  2. m e says:

    ha ha ha si bla bla bla,accidental toate strazile asfaltate in ultimii ani au avut probleme de la distrigaz,cel mai rau arata strada 1 mai,asa ca nu stiu despre ce planificari scrie distrigaz,investitii nu cred ca au facut,era prea scump sa schimbe conductele vechi de zeci de ani inainte de asfaltare?

  3. vlad says:

    problema e de ce cei din primarie care au dreptul sa-i contoleze nu o fac ?nu e pacat de bani investiti in aceste drumuri nu e pacat de bani nostri ???

  4. George T. says:

    Dorm pe ei, doar ii protejeaza legea functionarului public..nu ca in privat, unde zbarnaie toata lumea.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *