Administratie publica

Poliţiştii locali se pot ocupa de… căruţe fără să mai apeleze la Poliţie Rutieră

Poliţia Locală Câmpina îi poate amenda pe căruţaşii care se aventurează pe raza municipiului, fără să mai fie nevoie de intervenţia Poliţiei Rutiere. Decizia a fost luată de Consiliul Local, în conformitate cu noile reglementări legislative. Până acum, agenţii locali puteau doar să le acorde sprijin colegilor de la Rutieră, fără a avea atribuţii clare în acest domeniu. De acum înainte, Poliţia Locală poate aplica amenzi şi chiar poate confisca atelajul cu tracţiune animală, care va fi recuperat de proprietar doar contra-cost. Bine, e destul de complicată treaba cu confiscarea şi probabil vor fi rare cazurile în care se va ajunge la o astfel de situaţie. Amenzi, însă, pot fi aplicate, deşi chiar şi aici e o întreagă discuţie legată de posibilitatea căruţaşului de a plăti.
Oricum, problema căruţelor care circulă prin Câmpina nu mai este atât de acută cum era înainte de 2009, an în care li s-a interzis circulaţia pe raza municipiului. Totuşi, din când în când, mai apar astfel de vehicule prin cartierele Câmpinei, iar Consiliul Local a dorit să reglementeze această situaţie şi să dea mână liberă Poliţiei Locale.

4 Comments

 1. mihai says:

  Cartierul Pacuri ne este în Campina aici este voie să circule și noi maturăm strada, nu-i așa domnule primar la șipot se spala masini inclusiv microbuze de maxi taxi

 2. Lenesu' says:

  Comunitarii astia din strada sunt jalnici de incompetenti, dar plini de fite si orgolii. Ar trebui , mai intai, sa stie sa comporte si apoi sa amendeze cai! Politiei locale ar trebui sa i se dea mana libera doar sa ajute maturatorii sa le care pubelele, ca doar atata stiu face!

 3. Sic says:

  Nu cred ca vom scapa usor de fitele acestora deoarece selectia lor,probabil este facuta dupa”ochi dulci”.Printre altele,vaneaza orice sofer care parcheaza intr-adevar in locuri interzise dar uneori fara a incurca circulatia iar cu mare rapiditate vin si asa mare importanta isi dau incat parca ar fi nu stiu ce somitati.Functie de situatie,s-ar putea da pentru inceput ceva sanctiuni mai blande dar capacitatea de intelegere a acestora este ingusta.

 4. George T. says:

  Lenesu’, subscriu, dar comunitarii sunt copii pe langa cei de la Politie..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *