Administratie publica

Proprietarii maşinilor scoase la vânzare în parcările Câmpinei vor fi amendaţi de Poliţia Locală

OLYMPUS DIGITAL CAMERAConsiliul Local Câmpina a aprobat, în cadrul ultimei şedinţe, un proiect de hotărâre privind interzicerea parcării autovehiculelor în zonele publice, în scopul comercializării acestora. Cu alte cuvinte, domeniul public nu este târg auto, motiv pentru care proprietarii maşinilor scoase la vânzare prin… parcările municipiului vor fi sancţionaţi contravenţional. Amenzile variază între 100 şi 400 lei pentru persoanele fizice şi între 200 şi 500 lei – pentru persoanele juridice. Poliţia Locală Câmpina a fost împuternicită să constate contravenţia şi să aplice amenda corespunzătoare, după identificarea proprietarului autovehiculului, bineînţeles.
O hotărâre similară a fost aprobată de Consiliul Local şi în 2006, dar între timp s-a schimbat cadrul legal, au fost abrogate mai multe acte normative privind circulaţia pe drumurile publice, au apărut noi ordonanţe de Guvern referitoare la acest domeniu şi, în plus, Poliţia Locală a primit mai multe atribuţii faţă de cele iniţiale.
În consecinţă, dacă până acum se mergea mai mult pe „vorba bună”, care nu funcţiona întotdeauna, de acum înainte se vor putea aplica amenzi celor care îşi lasă maşinile pe domeniul public în scopul comercializării, având afişat pe parbriz anunţul privind vânzarea. Se va interveni cu precădere în zona centrală a localităţii.

4 Comments

  1. Lenesu' says:

    Mai oameni buni, ce-am ajuns?!?! Chiar daca inteleg frustrarea unora, ca nu isi pot parca masinile unde vor, pe centru sau mai pe langa centru, sa iei o hotarare care sa il impiedice pe amaratul de campinean (tanar, ca majoritatea celor care fac „trafic” cu masini sunt tineri) sa mai faca un ban, sau cel putin sa ii puna bete in roate, sa ii mai ingreuneze putin sarcina.. etc.. Oameni seriosi si astia din consiliu! In loc sa se gandeasca cum sa dea tinerilor un loc de munca, o sursa de venirt, sa nu mai aduca masini pe care sa le vanda in centru, omuletii aia se gandesc cum sa ii facva sa moara de foame! Da’ un spatiu pentru targ auto nu se poate gasi in Campina?!? Daca nu, atunci ce aveti cu oamenii aia?!?!? Vre-un stab sau vre-un copil de smecher local nu a gasit loc de parcare in fata vre-unui restaurant sau bar de pe centru?!?! Dar nu se gandeste nimeni sa ii amendeze pe-aia care isi scot lazi de sticle pe drumul public sa isi rezerve loc de parcare pentru seful de magazin sau restaurant? Pacat ca tineretul asta care aduce masini nu are bani sa plateasca avocati si sa tranteasca deciziile astea (care nu au cum sa aiba o baza legala) si sa ceara bani de la un consiliu local ce lucreaza impotriva cetatenilor!!

  2. John Doe says:

    Si daca am anunt „de vanzare” pe masina proprie si o parchez in oras (eu stau pe muscel) sunt considerat samsar si primesc amenda? Asta e o gluma, sau ce ?

  3. George T. says:

    O tampenie de hotarare de consiliu, dar nu ne mai mira nimic, USL-ul la Campina inca e la putere si inca face tampenii.

  4. Marius says:

    Lenesu’
    Mare dreptate ai!!!
    … din primarie nu stiu cum sa faca sa o mai puna de o ‘ciorba’.
    Rusine administratiei locale!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *