Administratie publica

Au început primele lucrări cu fonduri europene la reţeaua de canalizare a municipiului Câmpina

Lucrare canalizareÎn săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, la reţeaua de canalizare a Câmpinei au început primele lucrări din seria celor incluse în proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”, derulat cu fonduri europene, prin intermediul operatorului regional HidroPrahova. Este acel proiect european despre care vorbim de mai bine de opt ani, contractul propriu-zis de finanţare fiind semnat în 2011. Acum, iată, au început lucrările şi la Câmpina (pe lângă alte localităţi din judeţ), executant fiind societatea Cast Băneşti. Aceasta s-a organizat pe mai multe echipe de lucru, iar primele străzi pe care au început lucrările sunt următoarele:
– reabilitare canalizare Bd. Carol I prin realizarea unui branşament din Strada M. Kogălniceanu
– extindere reţea canalizare pe străzile Ciocârliei, Arinului, Crişuri, Fabricii şi aleile Câmpiniţa, Peştişori, Rândunicii.
Graficul stabilit iniţial pentru 2014 a fost modificat de HidroPrahova, de comun acord cu administraţia locală şi firma care execută lucrările, în sensul că reabilitarea canalizării de pe străzile Mihai Eminescu şi Republicii se va realiza în cursul anului viitor.

În rest, pentru 2014 graficul de lucrări rămâne acelaşi:
– Bulevardul Carol I (tronsonul cuprins între intersecţiile cu străzile Toma Ionescu şi Sondei) – reabilitare reţea de canalizare
– Str. Orizontului – reabilitare reţea de canalizare
– Bulevardul Carol I (tronsonul cuprins între bazine de pe Câmpiniţa şi intersecţia cu Str. Goleşti) – extindere canalizare
– Calea Doftanei – reabilitare şi extindere canalizare menajeră
– Strada Voila – extindere canalizare menajeră
Lista străzilor pe care se va interveni pe parcursul a doi ani (2014 – 2015) este foarte lungă. În total, este vorba despre aproximativ 70 de străzi şi alei pe care se va extinde canalizarea şi şase străzi pe care se va reabilita reţeaua de canalizare. Valoarea totală a acestui proiect este de 162 milioane euro, din care Câmpina va beneficia de 8 milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare cu 25,5 km şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare deja existente, pe 1,72 km.

5 Comments

 1. Lenesu' says:

  Astora de sunt ordonatori de credite in cadrul proiectuli nu le-o fi frica ca ii baga si pe ei palada pe la DNA sa dea cu subsemnatu’?!?! 😀

 2. laurentiu pana says:

  Doar nu ii dai in judecata pe Hidro sau administratia locala.Daca nu le ajunge e posibil.

 3. Sorin Tudor says:

  Au venit muncitorii pe Aleea Câmpiniţa să facă canalizare.
  Canalizare conectabilă la ce ? Str. Bogdan Vasile nu are canalizare, iar mai departe, B-dul Carol (cartier Câmpiniţa) nu are canalizare.
  Pentru ce se începe cu o mică alee pe care locuiesc două familii ?
  Ni s-a spus ca lucrările vor dura două săptămâni. Îmi vine să râd-plâns ! A venit o echipă de muncitori cu camion, excavator, utilaje de tăiat asfalt, etc. şi într-o zi întreagă au trasat două linii cu creta pe asfalt.
  Însă am de gând să fac publică această imbecilitate, aşa că stimaţi edili, voi poza şi filma totul, zi de zi şi voi trimite materialele trustului Intact Media.
  Pregătiţi-va să deveniţi… „vedete”.

 4. admin says:

  Domnule Sorin Tudor, strategia este urmatoarea: se baga canalizare pe alei/stradute, iar apoi pe Bulevardul Carol I (in Cartierul Campinita). Pe masura ce se inainteaza cu canalizarea pe bulevard, se fac si bransamentele la fiecare alee.

 5. Tache says:

  Concivic mai degraba va baga in ceata(In special pe edilul-sef si presa).Sunt atatea strazi.Pana la iarna nu se incep lucrari nici la jumatate,daca se finalizeaza 5 alei pana in iarna puteti desface sampania

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *