Administratie publica

Câmpina a mai câştigat un proiect european – 2 milioane lei pentru calificarea femeilor şomere

Primarul TiseanuIeri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est Muntenia (Călăraşi), primarul Horia Tiseanu a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Egalitate de şanse şi gen prin antreprenoriat şi calificare”, accesat de administraţia locală câmpineană prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” – Axa Prioritară 5. Este vorba despre un proiect în valoare de peste 2 milioane lei, care are ca obiect calificarea şi recalificarea a 450 de femei şomere din municipiu. Acestea vor urma diferite cursuri de specializare: îngrijitor bătrâni la domiciliu, cofetar, lucrător în comerţ, manechiurist-pedichiurist, iniţiere în competenţe informatice şi limba engleză.
Proiectul are o durată de implementare de 18 luni, iar finanţarea este asigurată 86,78% de la Fondul Social European (bani nerambursabili), 11,22% de la bugetul de stat şi 2% de la bugetul municipiului Câmpina (30.247 lei).
„Aproape de jumătatea lunii aprilie am primit o adresă de la ADR Sud Muntenia prin care eram informaţi că ne-a fost aprobată cererea de finanţare pentru proiectul privind calificarea forţei de muncă, un proiect pe care noi l-am depus încă din vara anului trecut şi pentru care ieri am semnat contractul de finanţare. Uniunea Europeană a lansat, pentru toate ţările membre, Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, care urmăreşte tocmai pregătirea şomerilor şi creşterea competitivităţii pe piaţa muncii. Ni se pun la dispoziţie fonduri europene nerambursabile şi am considerat că nu trebuie să ratăm această oportunitate. Suntem conştienţi de faptul că, pe fondul crizei economice, a crescut numărul şomerilor şi în municipiul nostru, iar astfel de programe de reconversie profesională ar putea veni în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *