Administratie publica

Câmpina ar putea obţine fonduri europene pentru continuarea lucrărilor de la Liceul Energetic

Energetic 1În anul 2007, Guvernul României demara un amplu program de realizare a unor campusuri şcolare, 84 la număr, în mai multe judeţe din ţară, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat şi de Banca Mondială. Din municipiul Câmpina, în acest program a fost inclus Liceul Energetic, valoarea totală a investiţiei de aici depăşind 4 milioane de euro (la acea dată). S-a deschis şantierul şi s-a tot lucrat până prin 2009, când lucrările au stagnat pentru că finanţarea a fost sistată în toată ţara. Care sunt motivele, numai guvernanţii de atunci pot şti. Pusă în faţa unei astfel de situaţii, administraţia câmpineană a luat decizia să continue pe cont propriu lucrările, astfel încât să nu se distrugă şi ceea ce s-a început. Numai că, proiectul era foarte amplu, un campus şcolar fiind gândit ca o unitate complexă pentru educarea şi pregătirea elevilor în meseriile solicitate de piaţa forţei de muncă, unitate care să cuprinsă: şcoala propriu-zisă cu mai multe corpuri pentru desfăşurarea cursurilor, spaţii de cazare pentru elevi, cantină, bază de practică pentru meserii şi specializari (ateliere şcoală), sală de sport etc.
Energetic Corp C
Vorbim, aşadar, despre o investiţie costisitoare, pe care bugetul local nu ar fi putut să o suporte în totalitate. Din 2010 încoace, an de an, administraţia locală a alocat bani pentru continuarea lucrărilor, executant fiind societatea EdilConst Câmpina. Sala de sport a fost modernizată, Corpul C al liceului a fost consolidat şi reabilitat, s-a început şi este aproape gata Corpul G, s-au executat şi alte investiţii şi dotări, dar proiectul este departe de a fi terminat. Totuşi, recent a venit şi o veste bună.
„Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ne-a anunţat că intenţionează să reia investiţiile la campusurile şcolare aflate în construcţie existând posibilitatea finanţării lor prin Programul Operaţional Regional privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale, axa 3 referitoare strict la infrastructura şcolară. Condiţia pusă este aceea ca lucrările să se termine până la 31 decembrie 2015. Am discutat cu constructorul, iar acesta consideră că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte termenul limită”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

Energetic Corp G
La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia de la Liceul Energetic, fiind nevoie de reactualizarea datelor financiare şi de completarea tuturor documentaţiilor aferente la solicitarea ADR Sud Muntenia. Conform proiectului, valoarea totală a investiţiei se ridică acum la 23,71 milioane lei (fără TVA), din care construcţii montaj – 17,83 milioane lei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *