Social

CNADNR a montat separatoare de sens pe nici jumătate din DN1, între Ploieşti şi Comarnic. Asta în patru ani…

Separatoare sens 1La începutul anului 2010, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că, pentru a reduce numărul accidentelor rutiere de pe DN1, s-a luat decizia montării de separatoare de sens pe acest drum naţional, de la ieşirea din Ploieşti şi până la Comarnic. În mai 2010, s-au montat primele separatoare, pe o distanţă de vreo 2 km, iar apoi lucrarea a fost sistată. S-a mai intervenit pe ici, pe colo, prin aşa-numitele „puncte negre” de pe DN1, dar iată că s-a ajuns ca, în 2014, să existe separatoare de sens doar aproape 20 km din cei 50 km ai DN1 de la Ploieşti la Comarnic. În cei 20 km a fost inclusă şi Centura de Vest a Ploieştiului.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii CNADNR, au fost montate separatoare de sens la ieşirea din Ploieşti, în zona Movila Vulpii, în zona localităţilor Cornu, Floreşti şi Nistoreşti, iar luna trecută s-au montat astfel de separatoare în zona localităţilor Băneşti şi Păuleşti. CNANDR spune că acţiunea va continua, dar în limita fondurilor disponibile, costul unui metru liniar de separatoare de sens din beton depăşind 100 de euro.
Aşadar, nu s-a renunţat la idee, dar nici nu poate spune cineva concret când va fi acoperită cu separatoare de sens toată distanţa dintre Ploieşti şi Comarnic. Apelând la o regulă simplă de matematică, ne gândim că dacă în patru ani s-au montat separatoare pe 20 km, atunci va trebui să mai aşteptăm 6 ani pentru următorii 30 km? Şi mai vrem autostrăzi?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *