Administratie publica

Municipalitatea câmpineană preia fosta unitate de radare de pe Muscel. Ministerul Apărării Naţionale a dat undă verde transferului

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinisterul Apărării Naţionale a anunţat Primăria şi Consiliul Local Câmpina că este de acord să cedeze administraţiei locale cele 5,5 hectare de terenuri şi clădiri reprezentând „imobilul 1608” adică fosta unitate de radare de pe Dealul Muscel. MApN a cerut municipalităţii să emită urgent o hotărâre a Consiliului Local în vederea preluării acestui obiectiv, lucru care s-a şi întâmplat la şedinţa extraordinară de aseară a CL Câmpina. Singura condiţie pusă de MApN a fost aceea ca terenul să nu rămână neutilizat, iar administraţia locală să stabilească prin hotărârea CL ce anume intenţionează să realizeze în respectiva locaţie. Ei bine, Consiliul Local a decis să construiască, pe Dealul Muscel, un complex sportiv cu toate dotările necesare. Termenul de realizare – 6 ani din momentul preluării oficiale a obiectivului de la Ministerul Apărării.
Mai mult decât atât, MApN a anunţat municipalitatea câmpineană că este de acord să renunţe şi la fosta unitate de rachete, din pădurea Voila, lucru absolut surprinzător, având în vedere faptul că, din informaţiile noastre, aici există încă un releu operaţional. Totuşi, MApN confirmă în scris disponibilitatea de a ceda „imobilul 2435” (terenul şi clădirile fostei unităţi de rachete), după înscrierea acestuia în cartea funciară.
„Primele demersuri pe lângă MApN pentru preluarea celor două foste unităţi le-am făcut prin anul 2005. Apoi, periodic, am revenit asupra lor, dar răspunsul Ministerul Apărării nu a fost cel dorit de noi. Anul trecut am trimis o nouă scrisoare la MApN pe aceeaşi temă şi chiar la sfârşitul lunii trecute am primit răspuns favorabil, ministerul fiind de acord ca noi să preluăm cele două obiective. Mai întâi, ni se va transfera fosta unitate-radar de pe Muscel, urmând ca puţin mai târziu, după rezolvarea problemelor legate de înscrierea în cartea funciară, să ni se transfere şi fosta unitate de rachete”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.

În cadrul şedinţei CL de aseară, primarul a propus, iar Consiliul Local a aprobat, ca pe Dealul Muscel, pe locul fostei unităţi de radare, să se construiască un complex sportiv pentru care, cel mai probabil, se va realiza un proiect în vederea accesării de fonduri europene.
Există, totuşi, şi o problemă în toată această poveste. Terenul fostei unităţi-radar de pe Muscel este închiriat unei persoane fizice din Câmpina, în baza unui contract de închiriere încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi respectiva persoană. Acum, administraţia locală va trebui să preia şi chiriaşul, cu care va trebui să negocieze mai departe.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *