Administratie publica

Peste 60% din firmele câmpinene şi-au plătit impozitele locale până la primul termen scadent

Directia-EconomicaAcordarea bonificaţiei de 10% şi agenţilor economici din Câmpina, care-şi achită integral impozitele locale până la 31 martie, a avut efectul scontat. 60% dintre firmele câmpinene şi-au plătit taxele şi impozitele locale până la primul termen scadent, faţă de 30,24% cât a fost procentul similar în 2013. În general este vorba despre firme mici şi mijlocii, pentru care reducerea de 10% chiar contează, mai ales în contextul unei crize economice prelungite. Per total, la bugetul municipiului Câmpina s-au încasat peste 3,66 milioane lei de la aproape 370 de agenţii economici, sumă reprezentând impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.
„Se observă o creştere substanţială a gradului de colectare a taxelor şi impozitelor locale de la agenţii economici, practic o dublare a gradului de colectare în 2014 comparativ cu anul trecut. Principalul motiv al acestei creşteri îl reprezintă, în mod cert, acordarea bonificaţiei de 10% pentru plata integrală până la 31 martie”, ne-a declarat Marius Vişan, şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Direcţiei Economice Câmpina.
În ceea ce priveşte populaţia, 5.750 de persoane şi familii şi-au achitat impozitele locale până la 31 martie 2014, ceea ce reprezintă 60,37% din totalul contribuabililor din această categorie. În 2013, gradul de colectare de la populaţie în primul trimestru al anului a fost de 55,79%.
Anul acesta a crescut şi numărul plătitorilor serviciul Ghişeul.ro (Serviciul naţional electronic de plată online cu cardul bancar, respectiv POS) – 863 de persoane utilizând acest sistem de plată.

1 Comment

  1. George T. says:

    Bravo echipei condusa de domnul Tiseanu pentru introducerea acestui discount!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *