Procesiune de Florii în municipiul Câmpina

Categorie: Social 13 aprilie 2014

Procesiune Florii 0 Procesiune de Florii în municipiul CâmpinaDeşi vremea nu a fost tocmai prielnică, la Câmpina a avut loc ieri procesiunea din ajunul praznicului “Intrarea Domnului în Ierusalim”, adică procesiunea de Florii, cum este cunoscută de credincioşi.  Manifestările au început la Biserica “Sfânta Treime”, prin săvârşirea Vecerniei Mari, apoi s-a plecat în procesiune prin centrul localităţii, până la Biserica “Sfântul Nicolae” din Cartierul Slobozia.  Aici s-au rostit ectenia de mulţumire şi rugăciunea de sfinţire a icoanelor şi de binecuvântare a pelerinilor. La final, părintele protopop Dumitru Costică a rostit un cuvânt de învăţătură.
La procesiunea de Florii au fost prezenţi, alături de credincioşi, toţi preoţii din Câmpina şi localităţile vecine, adică toate parohiile care aparţin de Protoieria Câmpina.
Procesiune Florii 3 Procesiune de Florii în municipiul Câmpina Procesiune Florii 2 Procesiune de Florii în municipiul Câmpina Procesiune Florii 1 Procesiune de Florii în municipiul Câmpina
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiţiei bisericeşti din secolele III-IV. Pelerinajul de Florii începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr şi vesteşte sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta învierii lui Lazăr şi Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  AISI 1

  Servicii vidanjare

  YOYO CampinaPH

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF