Social

Procesiune de Florii în municipiul Câmpina

Procesiune Florii 0Deşi vremea nu a fost tocmai prielnică, la Câmpina a avut loc ieri procesiunea din ajunul praznicului „Intrarea Domnului în Ierusalim”, adică procesiunea de Florii, cum este cunoscută de credincioşi.  Manifestările au început la Biserica „Sfânta Treime”, prin săvârşirea Vecerniei Mari, apoi s-a plecat în procesiune prin centrul localităţii, până la Biserica „Sfântul Nicolae” din Cartierul Slobozia.  Aici s-au rostit ectenia de mulţumire şi rugăciunea de sfinţire a icoanelor şi de binecuvântare a pelerinilor. La final, părintele protopop Dumitru Costică a rostit un cuvânt de învăţătură.
La procesiunea de Florii au fost prezenţi, alături de credincioşi, toţi preoţii din Câmpina şi localităţile vecine, adică toate parohiile care aparţin de Protoieria Câmpina.
Procesiune Florii 3 Procesiune Florii 2 Procesiune Florii 1
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiţiei bisericeşti din secolele III-IV. Pelerinajul de Florii începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr şi vesteşte sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta învierii lui Lazăr şi Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *